Ερντογάν: «Ελλάδα, ΗΠΑ και χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας και της Ουάσινγκτον προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ουζμπεκιστάν όπου και βρίσκεται.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε καινούργια επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας της για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων (εννοώντας τους Γκιουλενιστές) μέσω του κέντρου φιλοξενίας του Λαυρίου.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μέλη της FETO συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ως ακόλουθοι του εξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

 

Επίθεση σε Μπάιντεν

Στρέφοντας τα βέλη του στις ΗΠΑ και στον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «τον Γκιουλέν τον κρύβει ο Μπάιντεν».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να υπάρχουν «καλύτερα νέα» για τα F-16 που θέλει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ η Τουρκία, εκτιμώντας ότι αν ενισχυθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

«Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16».

 

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni