Εμβολιασμός κατ’ οίκον: Λεπτομέρειες για την εφαρμογή του

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον κατά του κορονοϊού για τον οποίο προβλέπεται και η συμμετοχή ιδιωτών γιατρών.

Στη σχετική τροπολογία για το επόμενο βήμα της επιχείρησης «Ελευθερία» που ψηφίστηκε χθες, Τρίτη, προβλέπεται ότι και ιδιώτες γιατροί κάθε ειδικότητας δύνανται να διενεργούν εμβολιασμούς στους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, είτε στο ιατρείο τους είτε κατ΄ οίκον.

Σύμφωνα με την τροπολογία η αποζημίωση για τους ιδιώτες γιατρούς ορίζεται στα 20 ευρώ για την κατ’ οίκον επίσκεψη και στα 3 ευρώ για τον εμβολιασμό στο ιατρείο.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση δεν θα βαρύνει τους πολίτες για τους οποίους η διαδικασία θα είναι δωρεάν.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και οι κατηγορίες των εμβολιασμένων θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του δύο:

 

  • Οι πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν και θα πρέπει ο γιατρός να μεταβεί στο σπίτι και
  • Οι πολίτες που μπορούν να μεταβούν στο πλησιέστερο ιδιωτικό ιατρείο και να εμβολιαστούν από τον προσωπικό τους γιατρό.

Την επόμενη φάση του προγράμματος των εμβολιασμών είχε προαναγγείλλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέροντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι οι κατ’ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμούς θα αφορούν και ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι «θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν για τον λόγο αυτό εμβόλια», και πρόσθεσε ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η βασική ιδέα του σχεδίου είναι να δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» ιδιωτών γιατρών έναντι της COVID-19, που κατόπιν σχετικής πρόσκλησης θα κληθούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ομάδες εμβολιασμού κατ’ οίκον.

Recommended For You

About the Author: efoni