Εμβολιασμός εφήβων: Πότε αναμένεται η έγκριση της Επιτροπής για τους 15 – 17 ετών

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανώς ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εγκρίνει τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας από 15-17 ετών κατά της Covid-19, όπως δήλωσε ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι είναι καλό να εμβολιαστεί η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, καθώς δε διαφέρει πολύ από τους νέους 18-20 ετών, δεδομένου ότι μετακινούνται συχνά.

Επιπλέον, ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

Τέλος, επισήμανε ότι το μόνο διαθέσιμο σκεύασμα κατά της Covid για τα παιδιά είναι εκείνο της Pfizer, καθώς είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες.

«Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και αυτό συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.

Recommended For You

About the Author: efoni