Δίκη για βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας της 37χρονης κατηγορουμένης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η δίκη για το βιτριόλι έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα η οποία αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Λίγη ώρα αργότερα στο δικαστηριο στο οποίο εκδικάζεται η δίκη για το βιτριόλι έφτασε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην κληθούν οι «μάρτυρες-κλειδιά» – Αποσύρεται η έδρα

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως, «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπουμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε:

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Έφη Κακαράντζουλα: Τα πρώτα λόγια της απολογίας της – Η αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας

Με την έκφραση «μισής» συγγνώμης προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκίνησε η Έφη Κακαράντζουλα την απολογία της προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας Παλιοσπύρου η οποία νωρίτερα την κάλεσε να πει όλη την αλήθεια.

Recommended For You

About the Author: efoni