Δήμος Σαρωνικού: Διοργάνωση 1ου Διαγωνισμού Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Ο Δήμος Σαρωνικού ανακοινώνει με χαρά την διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, που απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας με τελικό αποδέκτη τη στήριξη της καινοτομίας και η ανάδειξη της νεανικής δημιουργικής σκέψης για την εφαρμογή πρακτικών λύσεων, που θα καλύπτουν δύο θεματικές ενότητες, βασισμένες στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Α. Έξυπνες Πόλεις
Β. Φθηνή Ενέργεια
Ως εκ τούτου, στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της να ασχοληθούν με τον σχεδιασμό εφαρμόσιμων λύσεων, θέτοντας ως επίκεντρο της στρατηγικής τους, τη φθηνή ενέργεια και τις έξυπνες πόλεις. Μέσα από αυτό το εγχείρημα δίνουμε την ευκαιρία στις νέες και τους νέους μαθητές να ξεδιπλώσουν τις ιδέες τους για υλοποιήσιμες εφαρμογές και σχέδια, που θα κάνουν την ζωή του δημότη ευκολότερη.
O Διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι την περίοδο της πανδημίας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Σαρωνικού καλούνται να στείλουν τις ιδέες τους σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Σαρωνικού σε έναν «έξυπνο» Δήμο.
Αναλυτικά, οι μαθητές καλούνται με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό από τις 17/02/2021 έως 01/03/2021, στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής
Η κάθε μαθητική ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές.
Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα ειδοποιηθούν οι ομάδες ή οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν το Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar), που θα πραγματοποιηθεί για να τους δοθούν περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.
Οι τρεις πρώτες ομάδες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα τις βοηθήσουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Όλες οι ομάδες θα λάβουν αναμνηστικά δώρα και βραβεία! Η λίστα των βραβείων θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ενημερώνεται διαρκώς.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού:

Recommended For You

About the Author: efoni