Δήμος Σαρωνικού: Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νεότερος σε ηλικία δήμαρχος της χώρας, Δ.Παπαχρήστου

Ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος Δήμαρχος Σαρωνικού και νεότερος σε ηλικία δήμαρχος της χώρας, Δημήτρης Παπαχρήστου.

Ο 31χρονος Δ. Παπαχρήστου με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του, ανάρτησε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παρακάτω μήνυμα:

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους του Δήμου μας καλή αρχή σε αυτό το νέο ξεκίνημα για το Δήμο μας.

Είμαστε εδώ, για όλους τους δημότες, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας.

Ξεκινάμε με όραμα, σχέδιο, αισιοδοξία και σκληρή δουλειά να χτίσουμε έναν Δήμο Σαρωνικού σύγχρονο, φιλόξενο και αποτελεσματικό!»

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης 2/1/2024, σε συναινετικό κλίμα και με την ανταλλαγή ευχών για καλή και γόνιμη θητεία συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού και πραγματοποιήθηκε η εκλογή του Προεδρείου του Δ. Σ. και της Δημοτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση του νέου Δ.Σ. νέα πρόεδρός του εξελέγη η Αγγελική Προκόπη από την πλειοψηφούσα παράταξη, νέα Αντιπρόεδρος η Όλγα Κετέογλου από τη μείζονα αντιπολίτευση και Γραμματέας ο Χρήστος Ράπτης από την ελάσσονα.

Κατά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εξελέγησαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Σαρωνικού, του νέου δημοτικού οργάνου που από την 1.1.2024 ασκεί τις αρμοδιότητες των τριών επιτροπών που καταργούνται, δηλαδή της οικονομικής, της επιτροπής ποιότητας ζωής καθώς και της εκτελεστικής.

Τα πέντε, από τα συνολικά επτά τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαχρήστου, προέρχονται από τη διοικούσα παράταξη και τα δυο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, από τη διοικούσα παράταξη αναδείχθηκαν ως μέλη οι Χαράλαμπος Γαλάνης, Κωνσταντίνος Γκίκας, Ακριβή Καρούμπαλη και Τίνα Κατσούλη με αναπληρωματικά μέλη τους Ναταλί Κάκκαβα, Αικατερίνη Κοροβέση, Σταύρο Πετρόπουλο, Ιάσονα Μωραϊτόπουλο.

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας μέλη είναι οι Ηλίας Μπουκουβάλας και Παναγιώτης Δούρος με αναπληρωματικούς τους Στ. Κουλέτση, Δήμ. Ράπτη, Αικ. Γκούμα, Σ. Ακούσογλου.

Recommended For You

About the Author: efoni