Δήμος Παιανίας: Παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση νέου ειδικού σχολείου

Την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση νέου ειδικού σχολείου, για την ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας στην συνεδρίαση της Δευτέρας.
Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κορωπίου, το οποίο δεν διαθέτει δική του στέγη, και σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. εισηγήθηκε την παραχώρηση οικοπέδου τεσσάρων περίπου στρεμμάτων στην ΔΕ Γλυκών Νερών (Μιχούλη) για την ανέγερση νέου σχολείου.
Όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με γνώμονα την ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης, την αποτροπή των διακρίσεων στη μόρφωση, την ενίσχυση της ειδικής αγωγής και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η παραχώρηση ήταν αυτονόητη για την διοίκηση του Δήμου Παιανίας.
Το κόστος μελέτης και κατασκευής του νέου σχολείου αναλαμβάνει η ΚΤΥΠ ενώ αυτό θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ανατολικής Αττικής.
«Ήταν αυτονόητη υποχρέωση μας να ανταποκριθούμε στο αίτημα του Συλλόγου και Κηδεμόνων για την ανέγερση ενός ειδικού σχολείου στο δήμο μας το οποίο έχει υπερτοπική αξία. Ο Δήμος Παιανίας έχει την τύχη να διαθέτει κατάλληλους χώρους και η απόφαση αυτή δεν στερεί έναν αντίστοιχο χώρο από τους μαθητές της πόλης μας. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων μου, έκανα σαφές πως η παιδεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Μάλιστα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας για το οποίο έχει εκδοθεί και οικοδομική άδεια. Το σχέδιο «Παιδεία 2021-2023» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση και άλλων δύο σχολικών δομών, του 3ου νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών και του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας. Και για τα δύο βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης της μελέτης» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
Το θέμα καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος κα Χρυσούλα Σταμπέλου ενώ «παρών» ψήφισε ο κ. Αθανάσιος Χατζηδάβαρης.

Recommended For You

About the Author: efoni