Δήμος Παιανίας: Απουσία προτάσεων, αλλά καθολική συμφωνία για τη σημασία του έργου αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά

Καθολική συμφωνία για τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα του έργου της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά και αναγνώριση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας.

Παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ κυρίας Γεωργίας Στεφανάκου και του υπεύθυνου παρακολούθησης του έργου κ. Κώστα Παπαδάκη, επιχειρήθηκε πολλάκις η εργαλειοποίηση του έργου παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη να επικεντρωθεί η συζήτηση στην ουσία.

«Να μην γίνεται εργαλειοποίηση του έργου της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά σε βάρος των πολιτών» τόνισε ο Ισίδωρος Μάδης εξηγώντας πως «η συνεργασία μας με την ΕΥΔΑΠ είναι εξαιρετική και πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν στην εξέλιξη του έργου αλλά και στον προβληματισμό που αφορά τους πολίτες».

«Η συνεργασία ήταν άριστη τόσο στο παρελθόν όσο και με την σημερινή διοίκηση του κ. Μάδη. Είναι αλήθεια ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι εύκολη για κανέναν και ειδικά για τους κατοίκους των Γλυκών Νερών οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες» είπε η κα Στεφανάκου και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του έργου. Σήμερα το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% στα Γλυκά Νερά και κατά 50% στο Φούρεσι όπως επισημάνθηκε.

Η κυρία Στεφανάκου ξεκαθάρισε πως με την ολοκλήρωσή του το έργο θα παραληφθεί από την ΕΥΔΑΠ η οποία είναι και κύριός του καθώς ο Δήμος Παιανίας το έχει εκχωρήσει σε αυτή. Όσον αφορά την επιτροπή παρακολούθησης αυτή έχει υψηλή εποπτεία, χωρίς δηλαδή επί της ουσίας αρμοδιότητες παρά μόνο συμβουλευτικού χαρακτήρα.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε πως με παρέμβαση της ΕΥΔΑΠ ο ανάδοχος (σ.σ. η ΕΡΤΕΚΑ) θα δώσει προτεραιότητα στις αποκαταστάσεις αντί των νέων μετώπων.

Ο κ. Άγγελος Μικρώνης, μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιανίας που παρακολουθεί το έργο επεσήμανε την υπερβολή δημοτικών συμβούλων που έκαναν λόγο για αποκλεισμό των κατοίκων τονίζοντας πως σήμερα έργα πραγματοποιούνται μόνο στην οδό Κανάρη. Συμπλήρωσε πως όταν παραχωρήθηκε το έργο στην ΕΥΔΑΠ δεν έγινε και η απαραίτητη ενημέρωση για τα υπάρχοντα δίκτυα.

Ο αντίδημαρχος Γιάννης Σαμωνάς –Ξύκης και μέλος της επιτροπής παρακολούθησης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από μέρους του για την αντιμετώπιση προβλημάτων του έργου αλλά και στην τακτική επικοινωνία και την καλή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.

Στον ρόλο και τις αρμοδιότητες της επιτροπής αναφέρθηκε και το αναπληρωματικό μέλος, αντιδήμαρχος Σταύρος Θανάσης. «Οι δημότες έχουν δίκιο όμως δεν μπορούμε να δώσουμε άμεσες λύσεις ως επιτροπή. Δεν έχουμε την επίβλεψη του έργου. Βιώνουμε τα προβλήματα του έργου, παρεμβαίνουμε αλλά δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί. Διευκολύνουμε με όποιον τρόπο μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στην πατρότητα του έργου θυμίζοντας πως η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2012 επί διοίκησης Δημητρίου Δάβαρη.
«Περίμενα να ακούσω προτάσεις αλλά ακούστηκαν άναρθρες κραυγές και χαρακτηρισμοί για ανθρώπους που τιμούνται από την κοινωνία και εκπροσωπούν την κοινωνία παραβλέποντας ότι το συγκεκριμένο έργο δεν πρέπει να εργαλειοποιείται. Αυτό κρίνεται από την κοινωνία η οποία ακούει. Κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν επιχειρήματα. Αυτό που προτάσσεται είναι η πολιτική αντιπαράθεση με λογικές του χθες. Να παρακαλέσω να προκύψουν συγκεκριμένες προτάσεις όχι από εκείνους που άκουσα αλλά από εκείνους που δεν άκουσα» κατέληξε ο Δήμαρχος Παιανίας.

Recommended For You

About the Author: efoni