Δήμος Κρωπίας: Δράσεις ανακύκλωσης από μαθητές των σχολείων του Κορωπίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Κρωπίας εορτάστηκε με δράσεις ανακύκλωσης μπαταριών στα σχολεία το διάστημα 2-4 Ιουνίου 2021 και με μεγάλες επιχειρήσεις εκτεταμένων καθαρισμών σε συνδυασμό με οργανωμένες αποψιλώσεις σε ορεινά σημεία του Υμηττού από τον ΣΠΑΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κρωπίας

Ειδικότερα, με ευθύνη των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οργανώθηκαν δράσεις συλλογής ανακυκλώσιμων μπαταριών από τους μαθητές. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου επιμελήθηκε την μεταφορά των ανακυκλώσιμων μπαταριών στο συλλογική σύστημα της ΑΦΗΣ. Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, συνεργεία του ΣΠΑΥ, με επικεφαλής, τον Νίκο Κιούση, ειδικό συνεργάτη ΣΠΑΥ, με στελέχη (κ.Μακρή, κ.Κυριόπουλο), εργαζομένους του συνδέσμου, με την υποστήριξη του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Κρωπίας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρο Γρίβα και τον ειδικό συνεργάτη Δήμου Κρωπίας, Ιωάννη Κατιμερτζόγλου συνέλεξαν, ξερή καύσιμη ύλη (κλαδιά κ.α) και εύφλεκτα απορρίμματα παντός είδους (πλαστικά, γυαλί, μπουκάλια, κ.α).

Οι εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμών συνδυάστηκαν με άλλα συνεργεία του ΣΠΑΥ που προχώρησαν σε εκτεταμένες αποψιλώσεις δασικών και βασικών οδών δασοπυροπροστασίας. Χρησιμοποιήθηκαν τα δύο υπερσύγχρονα νέα δημοτικά οχήματα, αρπάγη-φορτηγό (με οδηγό-χειριστή τον κ.Μαγγανά) και φορτηγό (με οδηγό τον κ.Καραλέκα).

Οι ορεινές περιοχές του Υμηττού που καθαρίστηκαν ήταν : Σέσι –Άγιος Ευστάθιος, ρ. Σέσι, Προφήτης Ηλίας-μονοπάτι και δασική οδός πρόσβασης, νότιος δασικός δρόμος της αποκατεστημένης περιβαλλοντικά χωματερής προς ρ. Ντούκας, οδός Σφηττού.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, σε δήλωσή του αναφέρει : «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία για οργάνωση δράσεων υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος για όλο τον χρόνο. Οι μαθητές του Κορωπίου, μέσα από την σχολική εκπαίδευση, μέσα από τις πρωτοβουλίες της πλατφόρμας μας «followgreen», μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες συμμετέχουν συνεχώς. Ο Υμηττός, το πιο κοντινό δασικό οικοσύστημα της Αθήνας και της πεδιάδας των Μεσογείων είναι το εφαλτήριό μας. Το ζωντανό αυτό οικοσύστημα οφείλουμε να το προστατεύουμε δια παντός. Είναι το καθήκον μας! Κράτος, αυτοδιοίκηση, πολίτες σε μια γραμμή, ενωμένοι! Οι δράσεις καθαρισμών ΣΠΑΥ & Δήμου Κρωπίας ήταν δυναμικές και εκτεταμένες. Απευθύνω έκκληση όλοι να σεβαστούμε τον Υμηττό μας. Να συνεχιστούν εντατικά οι αποψιλώσεις από ιδιοκτήτες αγρών και να έρχονται σε συνεννόηση με τα συνεργεία του Δήμου. Να μην ξαναδούμε τα πιο απίθανα απορρίμματα στα πιο όμορφα σημεία να αμαυρώνουν την προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν πολυάριθμα συνεργεία εργαζομένων, εθελοντών, συλλόγων, κατοίκων και καλλιεργητών. Συγχαίρω θερμά όλους τους εργαζομένους, τα στελέχη και τους εθελοντές ΣΠΑΥ και Δήμου Κρωπίας για τη δράση αυτή. Συνεχίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με οργανωμένη συμμετοχή και εθελοντών τις εξορμήσεις επιτήρησης, συλλογής απορριμμάτων και ξερής καύσιμης ύλης ώστε να κρατήσουμε τον Υμηττό μας ακέραιο και καθαρό. Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις στα κανάλια επικοινωνίας ΣΠΑΥ και Δήμου Κρωπίας».

 

Recommended For You

About the Author: efoni