Δήμος Αχαρνών: Παρουσίαση της μελέτης για το πάρκο Λαθέας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή ενός εμβληματικού έργου στις Αχαρνές παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και Χρύσανθος Κόνταρης. Πρόκειται για το μεγάλο αστικό πάρκο στην περιοχή της Λαθέας, το οποίο θα αποτελέσει μια όαση πρασίνου στην πόλη μας και θα συγκεντρώνει ποικίλες δραστηριότητες για τους πολίτες (αναψυχή, άθληση, πολιτισμός). Πρόκειται για ένα πάρκο 32 στρεμμάτων, το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί στην Πλήθωνος Γεμιστού, στη βόρεια πλευρά του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αντιδημάρχους για τον μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν και τόνισε ότι θα συνεχιστεί η παρουσίαση μιας σειράς έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

Στο πάρκο των Αχαρνών οι πολίτες θα απολαμβάνουν τον περίπατό τους μέσα στο πράσινο και θα υπάρχουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: Παιδική χαρά, υπαίθριο θέατρο, αναψυκτήριο και γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης (basketball), αντισφαίρισης (tennis), πετοσφαίρισης (volleyball), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong).

Για τη χρηματοδότηση του έργου έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι, το έργο έχει πλήρη ωριμότητα και μπορεί να δημοπρατηθεί αμέσως μετά την έγκριση της χρηματοδότησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εντός του 2023.

 

Recommended For You

About the Author: efoni