Γυμναστική στο σπίτι

Το καλοκαίρι πλησιάζει , τα γυμναστήρια κλειστά και η καραντίνα έχει κάνει τον καναπέ συνέχεια του σώματος μας ! Αν προσθέσεις και την κατανάλωση των αγαπημένων μας σνακ κάθε φορά που βλέπουμε ένα νέο επεισόδιο της λατρεμένης μας σειράς , εύκολα καταλαβαίνεις ότι ο δρόμος της γυμναστικής στο σπίτι είναι μονόδρομος!

Η αλήθεια είναι πως λίγα πράγματα έχουν μόνο θετική πλευρά, και ένα από αυτά είναι η γυμναστική. Θα έπρεπε όλοι να την κάνουμε  μέρος της καθημερινότητάς μας, ειδικά της καθημερινότητας που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός, που δεν μας αφήνει πολλές επιλογές διασκέδασης πλέον.

Και ναι, η γυμναστική είναι και διασκέδαση και μπορεί να γίνει και στο σπίτι με τα σωστά μηχανήματα

Η Σταματίνα Κομνηνού, personal trainer,μας παρουσιάζει παρακάτω δύο τρόπους γυμναστικής που συμβάλλουν στην σωματική μας υγεία αποδεδειγμένα.

 

Υδραυλική κωπηλατική

Αγοράστε εδώ

Η ενέργεια που εκτελείται από το σώμα σε ένα κωπηλατικό μηχάνημα έχει οφέλη σε πάρα πολλά σημεία του σώματός μας. Καθ’ ότι η κίνηση είναι πολυαθροική συμβάλλουμε :

1) στην καύση λίπους μέσω της συνεχούς αερόβιας άσκησης ,

2) στην ενδυνάμωση γλουτών και τετρακέφαλων διότι ασκείται αντίσταση από τα πέλματα για να ολοκληρώσει η κίνηση ,

3) στην εντατική ώμων και πλάτης , συνεπώς και στη βελτίωση της στάσης του σώματος μας . Επίσης συμβάλλει και στην αποφυγή συνηθισμένων πόνων στην πλάτη και στον αυχένα καθότι οι τραπεζοειδής που στηρίζουν τον αυχένα μας ενδυναμώνονται μέσω της κίνησης που κάνουμε σε ένα μηχάνημα κωπηλατικής .

Τέλος στη σωστή σύσφιξη κοιλιακών και ραχιαίων, παράγοντες αποκλειστικοί για τη σωστή στήριξη ολόκληρου του κορμού μας.

Ελλειπτικό Μηχάνημα

Αγοράστε εδώ

Απαριθμώντας τους ευεργετικούς παράγοντες ενός ελλειπτικού μηχανήματος γυμναστικής ξεκινάμε από τον πιο βασικό ο οποίος είναι η αερόβια άσκηση . Με τη συνεχή κίνηση σε όρθια στάση επιτυγχάνουμε απώλεια βάρους , κάψιμο λίπους αλλά και γενικότερη σύσφιξη του σώματος μας . Επιπλέον μέρα με τη μέρα και αυξάνοντας το χρόνο αλλά και το βαθμό δυσκολίας της άσκησης στοχεύουμε στην αύξηση της αντοχής μας και στη βελτίωση του αναπνευστικού μας συστήματος . Στο συγκεκριμένο μηχάνημα έχουμε τη δυνατότητα για γρήγορη σύσφιξη τοπικά σε χέρια και γλουτούς λόγω των αντιστάσεων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης .

Οι δύο αυτές ασκήσεις , αποτελούν μια πλήρη πρόταση εκγύμνασης όλου του σώματος , που αν συνδυαστεί με σωστή διατροφή θα έχουμε άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα!

Bάλτε την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινήστε!

Recommended For You

About the Author: efoni