Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο efoni.gr για φωτιά στη Βούλα: Kαλύτερη η εικόνα, θα δώσουμε μάχη όλη τη νύχτα με τις αναζωπυρώσεις

Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της ΄Ανω Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μιλώντας στο efoni.gr έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η φωτιά έφτασε στο Πανόραμα μέσω μιας χαράδρας που δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εναέρια και χερσαία μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

«Ζήτησα να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές, προκειμένου να καταφέρουμε να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες.»

«Βρίσκομαι από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αλλά και σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους και τους εθελοντές, προσπαθούμε να φτάσουμε όπου υπάρχει ανάγκη.

Χρησιμοποιήθηκαν προληπτικά ασθενοφόρα από το Ασκληπιείο Βούλας, ενώ λεωφορεία του Δήμου μετέφεραν τους κατοίκους. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας για να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της ζημιάς, ο κύριος Κωνσταντέλλος μιλάει για τεράστια ζημιά στην περιοχή και περισσότερα από 2000 στρέμματα καμμένα.

«Οι φλόγες μπήκαν στα σπίτια, θα συνεχίσουμε τη μάχη όλο το βράδυ», είπε ο κύριος Κωνσταντέλλος.

Recommended For You

About the Author: efoni