Γλυκά Νερά: Τα λάθη που «καίνε» τους δολοφόνους της Καρολάιν

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μπροστά στα μάτια της κόρης της.

Σχεδόν επτά ημέρες μετά, οι αξιωματούχοι του τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Mega, στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών οι τρεις κακοποιοί άφησαν πίσω τους γεννητικό υλικό με τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια να αναμένεται να ρίξουν «φως» στην δολοφονία της νεαρής μητέρας.

Οι Αρχές από τους εκατοντάδες φακέλους από τις κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια βορείων προαστίων έχουν βάλει στο στόχαστρο τους για ανάλυση 12 περιστατικά.

Σε αυτά είχαν εμπλοκή περισσότεροι από 30 κακοποιοί, οι οποίοι τις επόμενες ώρες θα μπουν στο μικροσκόπιο για το που βρισκόταν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Ο 32χρονος πιλότος κατάφερε να δώσει περιγραφή των κακοποιών, με τις αρχές να επιχειρούν να αναδείξουν γενετικό υλικό προβαίνοντας στις αναλύσεις τέτοιων ευρημάτων με μιτοχονδριακές αναλύσεις.

Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας, εντοπίστηκαν τρίχες με… ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε «ξένο» άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο.

Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα, προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις, όπως ιδρώτας, η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας.

Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και γίνεται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό.

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.

Από το 2017 η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ψηφιοποιήσει το εγκληματολογικό αρχείο όλης της χώρας, με την δυνατότητα ταυτοποίησης ατόμου που έχει προσαχθεί για τροχαία παράβαση στη Μύκονο, σε έγκλημα στη Δράμα…

Recommended For You

About the Author: efoni