Γαλλία: Νεκρή αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι- Τρομοκρατικό χτύπημα λένε οι πρώτες πληροφορίες

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/4) στο Ραμπουγιέ, προάστιο του Παρισιού, καθώς ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά μιας γυναίκας αστυνομικού, σύμφωνα με πληροφορίες του BFMTV.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα, μαχαιρώθηκε στον λαιμό και υπέκυψε στα τραύματά της.

Βάσει όσων μετέδωσε το ραδιόφωνο Europe 1, ο δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς και εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς. Κατά το δίκτυο BMF, και ο δράστης κατέληξε. Όπως μετέδωσε το ίδιο μέσο, επρόκειτο για υπήκοο Τυνησίας.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τα κίνητρα του, με αξιωματούχο των τοπικών αρχών του Παρισιού να μην αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 15.20 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, διευκρίνισε αστυνομική πηγή. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, παρά την παρέμβαση των διασωστών.

Στο σημείο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ. Στην περιοχή σπεύδει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Recommended For You

About the Author: efoni