«Βόμβα»: Πιο κοντά από ποτέ πανελλαδικό lockdown – Οι σκέψεις Μητσοτάκη

Με την πανδημία στη χώρα μας να επελαύνει και το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται, στην κυβέρνηση καλούνται να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Στις τελευταίες συσκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στενούς του συνεργάτες, αξιολογείται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η κόπωση της κοινωνίας, το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν αποδίδουν αλλά και η επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει η αγορά και να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, οι όποιες νέες αποφάσεις είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος σε παρόμοιες καταστάσεις έχει αποδείξει πως είναι εκείνος που λαμβάνει την πολιτική απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων.

Κάτι το οποίο συνέβη όταν ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα, πριν ακόμα εμφανιστεί κρούσμα στη χώρα μας αλλά και κάθε φορά που έπρεπε η χώρα να μπει σε σκληρό lockdown για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Έτσι και στην τρέχουσα συγκυρία και προκειμένου το Πάσχα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με την οικονομία και την κοινωνία ανοικτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα επιλέξει τοι δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ένα σκληρό και καθολικό lockdown για χρονικό διάστημα 10 – 15 ημερών, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των κρουσμάτων και την αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα ανοίξει το δρόμο ώστε σταδιακά από τις αρχές Απριλίου να επανεκκινήσει η οικονομική και κοινωνική ζωή, ώστε να επανέλθει ένα μέρος της κανονικότητας έως το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει τον τελευταίο χρόνο πως δεν διστάζει όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες να κάνει ένα αποφασιστικότητα βήμα για να βγει η χώρα από τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να πράξει και στην παρούσα φάση, απευθυνόμενος ίσως και με μήνυμα στον ελληνικό λαό.

Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, η οποία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και επιπλέον στοχεύοντας σε ένα καλύτερο Πάσχα, πιθανότατα έχει φτάσει η στιγμή για μια πολιτική απόφαση θα οδηγήσει σε βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni