Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δεύτερη Κυριακή για τέσσερις δήμους της Ανατολικής Αττικής

Από τις 13 δημοτικές ενότητες στην Ανατολική Αττική, οι 9 έβγαλαν νικητή από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

  • Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που επανεκλέγεται  με ποσοστό 71,57%
  • Ο Σπύρος Βρεττός στον Δήμο Αχαρνών, που επανεκλέγεται με ποσοστό 70,75%
  • Ο Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με ποσοστό 58,31%
  • Ο Δημήτριος Μάρκου στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος με ποσοστό 46,49%
  • Ο Στέργιος Τσίρκας στον Δήμο Μαραθώνος, με ποσοστό 52,45%
  • Ο Γιώργος Γιασημάκης στον Δήμο Ωρωπού, που επανεκλέγεται με ποσοστό 54,58%
  • Ο Δημήτρης Λουκάς στον Δήμο Λαυρεωτικής που επανεκλέγεται με ποσοστό 65,90%
  • Ο Χρήστος  Αηδόνης στον Δήμο Παλλήνης με ποσοστό 47,17%, έναντι 40,25% που συγκέντρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος
  • Ο Δημήτριος Κιούσης στον Δήμο Κρωπίας που επανεκλέγεται με ποσοστό 53,69%

Ποιοι οδηγούνται σε δεύτερες κάλπες

Στον Δήμο Διονύσου, σε β’ γύρο αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Καλαφατέλης που έλαβε ποσοστό 35,71% και η Αικατερίνη Μαϊχόσογλου, που συγκέντρωσε ποσοστό 30,06%.

Στον Δήμο Παιανίας, σε νέα εκλογική διαδικασία οδηγούνται ο νυν δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης, που συγκέντρωσε ποσοστό 41,79% και ο Σπυρίδων Στάμου, που έλαβε ποσοστό 27,60%

Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, στις δεύτερες κάλπες θα είναι αντιμέτωποι ο νυν δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς που συγκέντρωσε ποσοστό41,97% και η Δήμητρα Τσεβά Μήλα με ποσοστό31,32%

Στον Δήμο Σαρωνικού, στον β΄γύρο αναμετρώνται ο Γεώργιος Σωφρόνης με ποσοστό 37,40% και ο Δημήτριος Παπαχρήστου με ποσοστό 30,81%.

 

Οι μάχες της δεύτερης Κυριακής και όσα έχουν συμβεί μεταξύ των μονομάχων

Δήμος Διονύσου

Ο νυν Δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, έχει το προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Από την πρώτη στιγμή έθεσε ξεκάθαρα διλήμματα για την διοίκηση του Δήμου την επόμενη πενταετία, ενώ στις αναρτήσεις του μιλάει για ολοφάνερη υποστήριξη της κυρίας Μαϊχόσογλου από συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Φίλες και φίλοι,
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου παίρνουμε το μέλλον της πόλης μας στα χέρια μας.
Αποφασίζουμε με ποιο Δήμαρχο, με ποια δημοτική ομάδα, με ποιο πρόγραμμα θα μπορέσουμε να δώσουμε αξία στις γειτονιές και στις ζωές μας.
Εμείς παρά τα λάθη μας καταφέραμε να φέρουμε στην πόλη πόρους 127 εκατ € για να γίνει έργο και να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι αποδείξαμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι βάζουμε πρώτα από όλα το συμφέρον της πόλης και όχι το τι θέλουν να μας επιβάλλουν τα μεμονωμένα και επώνυμα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η απόφαση που καλούμαστε να λάβουμε είναι αρκετά σοβαρή για να την αφήσουμε να την λάβουν τα παρασκήνια, οι μηχανισμοί, οι υποδείξεις συγκεκριμένων και επώνυμων ιδιωτικών συμφερόντων.
– Που αποδεδειγμένα προσπάθησαν να εμποδίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας έργα μείζονος σημασίας.
– Την αντιπλημμυρική προστασία Δροσιάς – Σταμάτας για να μην απαλλοτριωθεί ένα οικόπεδο που ανήκει στην ιδιοκτησία του euro2day.gr & in2life.gr. Ναι είναι αυτός ο ιδιοκτήτης που χορηγεί φανερά τις διαφημίσεις της κας Μαιχόσογλου στο διαδίκτυο.
– Την αγορά οικοπέδου για την αποχέτευση του Αγίου Στεφάνου.
– Ο οδοφωτισμός με led σε όλο το Δήμο.
❗️ Σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών στην πόλη μας.
❗️ Να προστατέψετε με τη ψήφο σας τα συμφέροντα της πόλης μας.
❗️ Να δείξετε στην πράξη ότι σε αυτό το τόπο τις αποφάσεις θα συνεχίζουν να τις παίρνουν οι πολλοί και όχι τα λίγα, επώνυμα ιδιωτικά συμφέροντα.
❗️ Όλοι στις κάλπες. Ενώνουμε τους πολίτες. Πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Από την άλλη μεριά, ακόμα κι αν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο έχουν δηλώσει την στήριξή τους στην υποψήφια Δήμαρχο, Αικατερίνη Μαϊχόσογλου, αρκετά στελέχη τους έχουν ,επίσημα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράσει ότι δεν είναι σύμφωνα με αυτή τη στήριξη.

Το αν θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Διονύσου θα φανεί πολύ σύντομα.

Δήμος Παιανίας

Το απόλυτο φαβορί για τον Δήμο Παιανίας είναι ο νυν Δήμαρχος, Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στην επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό του πρώην Δημάρχου Παιανίας Σπύρου Στάμου, φαίνεται να επικρατεί ένας πανικός αφού η στήριξη στον Ισίδωρο Μάδη, τόσο από αυτοδιοικητικούς, όσο και από την κεντρική εξουσία είναι παραπάνω από εμφανής.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης χθες το βράδυ στο Μουσείο Βορρέ ευχαρίστησε τους δημότες για τη διαχρονική στήριξη τους
ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον παρόντα Αθανάσιο Μαρτίνο ευχαριστώντας τον «για τα όσα έχει κάνει για τον δήμο. Με τιμά με τη φιλία και την αγάπη του, ξέρω ότι έχω ένα αποκούμπι για τον δήμο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Ο Ισίδωρος Μάδης καυτηρίασε την προσπάθεια ανθυποψηφίων για αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα επικροτώντας τη στάση των συνεργατών του που δεν ακολούθησαν σε αυτή την κατεύθυνση. Επανέλαβε ότι οι αυτοδιοικητικοί μιλώντας με τους πολίτες θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι στα όσα μπορούν να γίνουν, να μην δίνουν κενές υποσχέσεις και να μην δημιουργούν φρούδες ελπίδες. Δήλωσε δε βέβαιος για την νίκη της παράταξής του στην αναμέτρηση της Κυριακής.

«Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, την επόμενη μέρα και να είστε βέβαιοι πως όσα έχουμε προεκλογικά δεσμευθεί θα
γίνουν πράξη» κατέληξε ο Δήμαρχος Παιανίας.

Δήμος Σαρωνικού

Αγεφύρωτη είναι η πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γιώργο Σωφρόνη και τον Δημήτρη Παπαχρήστου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης κατηγόρησε τον κύριος Παπαχρήστου για προσπάθεια «δολοφονίας» του χαρακτήρα του:

«Ήρθε η ώρα να βγει από την πρίζα η τοξική κρεατομηχανή του κ. Παπαχρήστου που αλέθει εδώ και καιρό την τιμή και την αξιοπρέπεια μου.

Με έχει κατηγορήσει εντός του δημοτικού συμβουλίου για τέλεση εγκληματικής πράξης (!), σε μια υπόθεση που αφορούσε έκδοση άδειας καταστήματος. Αθωώθηκα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ζήτησα από τον κ. Παπαχρήστου να αναιρέσει. Αρνήθηκε.

Χτες, λίγες ώρες πριν την κάλπη, ακύρωσε την ελληνική δικαιοσύνη, παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας και προέβη για άλλη μια φορά σε ανήθικα ψεύδη και ανυπόστατες συκοφαντίες. Πιστός ο «νέος» στην προπαγάνδα του Γκαίμπελς «πες πες κάτι θα μείνει», δεν διστάζει να δολοφονεί χαρακτήρες.

Η παράταξή μας όλη την προεκλογική περίοδο έχει βάλει πάνω στο τραπέζι ένα σχέδιο για το Δήμο μας. Με αυτό πολιτευθήκαμε. Για τα προβλήματα του τόπου μας και τις λύσεις που προτείνουμε.

Θα ήταν εξαιρετικά γόνιμο και ο ίδιος να πολιτευόταν με τον ίδιο τρόπο. Να μιλήσει με αλήθειες και όχι με κατάπτυστα ψεύδη. Να μιλήσει για το Δήμο απολογιστικά – αυτοκριτικά και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Να μιλήσει για το αύριο των δημοτών και να μην εκτοξεύει τόνους λάσπης.

Ο καθένας βέβαια πολιτεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι δικές μας πηγάζουν από το συλλογικό μας όραμά και μόνο στόχο έχουν να το υπηρετήσουν με αφοσίωση τους δημότες. Οι δικές του πηγάζουν από την ηθική εξόντωση των αντιπάλων του και μόνο στόχο έχουν τη δολοφονία χαρακτήρων.

Επειδή έχω μητέρα, πατέρα και παιδιά και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τραυματίζει και να δηλητηριάζει την ψυχή τους, έχω δώσει εντολή στους Πληρεξούσιους Δικηγόρους μου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τις έκνομες ενέργειες του κ. Παπαχρήστου, συντάσσοντας μήνυση και αγωγή.

Πριν όμως από τα δικαστήρια θα αποφανθεί η τοπική μας κοινωνία και θα καταδικάσει την τοξικότητα, τη λάσπη, την αλαζονική αμετροέπεια, τη δολοφονία χαρακτήρων.

Κυρίως θα καταδικάσει το απόλυτο αυτοδιοικητικό του έλλειμμα».

Η παραπάνω ανάρτηση του κυρίου Σωφρόνη ήρθε μετά από την μήνυση του κυρίου Παπαχρήστου προς τον ίδιο. Το πρόσωπο-κλειδί της μεγάλης διαμάχης στο Δήμο Σαρωνικού είναι η τρίτη, στη σειρά κατάταξης υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη, η οποία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως έφερε τα πάνω κάτω στην αυτοδιοικητική μάχη.

Πολλούς από εσάς δεν θα σας ενδιαφέρει η παρακάτω ανάρτηση αλλά όλα έχουν τα όρια τους και η υπομονή επίσης.
Τον τελευταίο χρόνο περίπου που αποφάσισα να δημιουργήσω την δική μου αυτοδιοικητική πρόταση προσπάθησα συνειδητά να κρατώ χαμηλά τους τόνους και να μιλάω μέσα από τις προτάσεις, το έργο, την δουλειά μου και τη μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Λειτουργώ πάντα βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο και προσπαθώντας μέσα από τον καθένα να κρατάω τα θετικά και ότι αρνητικό να το αποβάλλω από τη ζωή μου. Αυτή είμαι και όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι είμαι θετικός άνθρωπος.
Η χθεσινή δήλωση μου, είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και από σεβασμό στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του να συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου και να μην κατευθύνω κανέναν.
Παρατηρώ όμως τις τελευταίες ώρες να επιχειρείται μια απίστευτη μεθόδευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου χρησιμοποιείται το όνομα μου, το ήθος και η τιμιότητα μου από ανθρώπους που μόνο αυτό δεν πρεσβεύουν.
Διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν λεγόμενα και φωτογραφίες μου και το θράσος τους φτάνει στο βαθμό να με καρφιτσώνουν στις αναρτήσεις τους.
Μ΄ αγαπούν όλοι τόσο πολύ που άλλη αγάπη σαν τη δική τους στον κόσμο δεν υπάρχει.
Λυπάμαι κύριες και κύριοι πραγματικά για το πόσο χαμηλά μπορείτε να πέσετε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε τους σκοπούς σας.
Σκοπούς που όπως αποδεικνύεται από την πορεία σας, δεν έχουν ως στόχο τον τόπο μας αλλά την προσωπική σας ανέλιξη, το κέρδος και τα μεγαλοσυμφέροντα εκείνων που σας χρηματοδοτούν.
Με συγχαίρουν λοιπόν για το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα μου, ποιοι;
❌️️Εκείνοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ήθος;
❌️Εκείνοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει αξιοπρέπεια;
❌️Εκείνοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει υπηρετώ την πατρίδα και τον τόπο;
❌️Εκείνοι που το εγώ είναι πάνω από το εμείς;
❌️️Εκείνοι που σε μια νύχτα αποφάσισαν ότι η τσέπη τους έχει βάθος και πρέπει να γεμίσει;
❌️Εκείνοι που ενώ είναι κομμάτι διοικήσεων, ψεύδονται χωρίς όρια και κατηγορούν τη διοίκηση;
❌️Εκείνοι που 4 χρόνια δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτόν τον τόπο;
❌️Εκείνοι που για τα δικά τους θέλω, δεν δίστασαν να τινάξουν στον αέρα τον Δήμο και την λειτουργία του στη μέση της θητείας;
❌️Εκείνοι που θίγουν υπολήψεις, οικογένειες, μιλάνε για ελέφαντες και καταχραστές και μετά τους αγκαλιάζουν για τις ψήφους;
❌️Εκείνοι που παίζουν με την ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών του τόπου μας, χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα ρουσφετολογικά και ψηφοθηρικά μόνο;
❌️Εκείνοι που δεν τίμησαν τον εαυτό τους και τις αποφάσεις τους;
❌️Εκείνοι που δεν σεβάστηκαν τίποτα και κανέναν και το βράδυ των εκλογών μόλις άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα, έστειλαν τον μαέστρο και καθοδηγητή τους να με νουθετήσει στο τι θα πρέπει να ψηφίσω εγώ και οι ψηφοφόροι μου την επόμενη Κυριακή, λες και είμαστε πρόβατα, γιατί έτσι έβλεπε μάλλον τους ψηφοφόρους, ως πρόβατα;
❌️Εκείνοι που συνεχώς μου προσφέρουν μέσω τρίτων κάθε στιγμή όλο και περισσότερα χρήματα για να τους υποστηρίξω;
❓️Πού θα βρείτε κύριοι τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που μου προτείνετε;
❓️Από που θα τα βγάλετε;
❓️Ποιος είναι εκείνος που τα προσφέρει και για ποιο λόγο;
❓️Τι χρήματα περιμένει να βγάλει από τον τόπο μας και πως;
Η ηρεμία η δική μου και της οικογένειας μου όμως είναι πέρα και πάνω από όλα.
Μάθετε τα όρια σας‼️
Απαγορεύω λοιπόν στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το όνομα μου και την παράταξη μου, να θίγει την υπόληψη μου.
Απαγορεύω στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί φωτογραφικά στιγμιότυπα της ζωής μου, για να περάσει οποιοδήποτε μήνυμα πιστεύει σύμφωνα με τους εντολείς του.
Από σήμερα και στο εξής όποιος προσπαθήσει κάτι αντίστοιχο θα απαντήσω με ένδικα μέσα. Δεν απειλώ κανέναν, πρέπει όμως να προστατέψω την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται.
Πολιτικός δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ. Ότι κάνω τόσα χρόνια το κάνω από αγάπη για τον τόπο.
Ως απλή ψηφοφόρος πλέον λοιπόν:
Προτιμώ το γνωστό, παρά το άγνωστο!
Προτιμώ την πείρα παρά την απειρία!
Προτιμώ τα λάθη από τους σωτήρες!
Προτιμώ με την επόμενη διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού να νιώθω ασφαλής, με κάτι που γνωρίζω, παρά να περιμένω να πετύχουν τα «μαγικά» στο μέλλον που ξεκινάει, όσων δεν τόλμησαν να προσφέρουν έστω και λίγο στο τώρα!
Αυτά και δεν απασφάλησα όπως κάποιοι θα προλάβουν να πουν. Απλά οι δικοί μου άνθρωποι κουράστηκαν να σωπαίνουν και προτίμησα να μιλήσω εγώ!

Mε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της κυρίας Ράπτη, η μάχη στο Δήμο Σαρωνικού φαίνεται πως έχει κριθεί.

Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου

Ο επί σειρά ετών Δήμαρχος της περιοχής Ευάγγελος Μπουρνούς, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής.

Η υποψήφια Δήμαρχος, Δήμητρα Τσεβά κατάφερε όχι μόνο να τον πάει σε δεύτερη Κυριακή, αλλά και να εξασφαλίσει την υποστήριξη των έτερων υποψηφίων Δημάρχων της περιοχής με προγραμματικές συγκλίσεις για την επόμενη μέρα του Δήμου Ραφήνας, με έμφαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ακόμη, έμπειροι αυτοδιοικητικοί της περιοχής εκφράζουν δημοσίως τη στήριξή τους στην υποψήφια Δήμαρχο, που όπως όλα δείχνουν θα καταφέρει να είναι η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της Ραφήνας.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni