Ανατολική Αττική: Η έντονη παρουσία στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Η έντονη παρουσία της Ανατολικής Αττικής στον ανασχηματισμό.

της Άρτεμις Γκούρλια

Ο σημερινός ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς, λίγο πολύ, οι αλλαγές που έγιναν, είχαν γνωστοποιηθεί μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Παρά τις φήμες που κάνουν λόγο για  «εκλογικό ανασχηματισμό», ο Πρωθυπουργός κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να υποκύπτει στις πιέσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος του, αλλά και της Αντιπολίτευσης, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να συμμετέχουν στο διευρυμένο Υπουργικό σχήμα.

Ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην Κυβέρνηση αναλαμβάνει πλέον, ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος αφήνει το Υπουργείο, ως ένας εξαιρετικά πετυχημένος Υπουργός που κατάφερε να αναδείξει το Υπουργείο που του ανετέθη μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ειδικά εν μέσω μιας τόσο δύσκολης συνθήκης για την χώρα, της επιδημίας του κορονοϊού, δεχόμενος πολλές φορές συγχαρητήρια τόσο από αγρότες και συλλογικούς φορείς, αλλά και από όσους δεν περίμεναν πως θα τα καταφέρει.

Η νέα θέση του Υπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει τη θέση του στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία της χώρας και ειδικά ενόψει, όπως όλα δείχνουν, εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Οκτώβρη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μάκης Βορίδης εκλέγεται στις πρώτες θέσεις στην Α’ Ανατολικής Αττικής, που θεωρείται από τις πιο ανταγωνιστικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας και σίγουρα η επιλογή του για το συγκεκριμένο Υπουργείο, ενισχύει την εκλογική του επιρροή στους ψηφοφόρους της Ανατολικής Αττικής.

Κάτω από την ίδια υπουργική στέγη κατευθύνεται ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο αναβαθμισμένος ρόλος του κ. Πέτσα, μετά την θητεία του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, γίνεται φανερός από την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο Υπουργείο με ειδίκευση στα θέματα της Αυτοδιοίκησης και των εκλογών, που δεν αργούν.

Οι δύο Υπουργοί της Κυβέρνησης εκτός από την ίδια υπουργική στέγη, μέσα από την οποία καλούνται να προχωρήσουν σε ιδιαίτερα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, θα μοιραστούν και την ίδια εκλογική περιφέρεια, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως ο κ. Πέτσας θα διεκδικήσει μια εκλογική θέση στην Α’ Ανατολικής Αττικής.

Όπως φαίνεται, το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει έντονο άρωμα Ανατολικής Αττικής, με τους δύο κυρίους να πρέπει να διαχειριστούν τους δύσκολους προεκλογικούς μήνες που ακολουθούν, και κάποιους από τους «ανταγωνιστές» τους να μένουν απλά με την υπόσχεση μιας κυβερνητικής θέσης που δεν έρχεται…

Recommended For You

About the Author: efoni