Αβραμόπουλος για σενάριο συνεργασίας Ν.Δ. με Τσίπρα: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα»

Υπέρ της αναζήτησης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κυβερνητικής αστάθειας μετά τις εκλογές του 2027, τάχθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα ήταν θετικός σε μια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες, μιλώντας στο Action 24.

«Δεν θα ήμουν αρνητικός την επόμενη ημέρα των εκλογών να δω όλα τα πολιτικά κόμματα επιτέλους να συμφωνούν, για να μη διολισθήσουμε σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο σε πολιτική αστάθεια», τόνισε.

Διευκρίνισε ότι η αναφορά του αφορά τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις και όχι τα ακραία κόμματα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Ο Τσίπρας συνεργάστηκε με τη Δεξιά, θα δίσταζε να συνεργαστεί με την Κεντροδεξιά;» και προσέθεσε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Οι αποκλεισμοί και οι αφορισμοί μάς έχουν οδηγήσει σε περιπέτειες».

Για τουρκολιβυκό μνημόνιο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή της Ελλάδας να συνομιλήσει με τον Χαφτάρ το 2019, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα έπρεπε να είχε διατηρήσει σταθερή σχέση με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη. Οπως είπε, από εκεί ξεκίνησαν οι εξελίξεις που οδήγησαν και στο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί πλήγμα, χωρίς ωστόσο να χάνει κυριαρχικά δικαιώματα. Παράλληλα, χαρακτήρισε ορθή την αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας, με την ενημέρωση διεθνών οργανισμών και την προσέγγιση της Αιγύπτου, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις αιφνιδίασαν και το Κάιρο.

Recommended For You