Ίλιον: Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον θάνατο της 63χρονης μετά το εμβόλιο

Ο Θάνατος 63χρονης στο Ίλιον  μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό αυτή είναι η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δικηγόρος οικογένειας 63χρονης στο Ίλιον: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προκλήθηκε από το εμβόλιο»

Το πρωί της Πέμπτης, ο δικηγόρος της οικογένειας της 63χρονης, κ. Αντώνης Σακαρούδης, μιλώντας στον ΑΝΤΙ, τόνισε πως τίποτα δεν έχει αποκλειστεί και πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο.

Ανέφερε επίσης ότι ο γιος της θανούσας «έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα στο Ίλιον και περιμένουμε την εισαγγελία Αθηνών να διατάξει έρευνα.

«Έχουμε ορίσει και πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στην νεκροψία-νεκροτομή, όπως και εγώ και διαπιστώσαμε ότι υφίσταται ενδείξεις και αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό. Ένα μέρος της ιατροδικαστικής έρευνας το είχαμε χθες» τόνισε ο κ. Σακαρούδης.

Όπως τόνισε στη συνέχεια: «Άνοιξα τον υπολογιστή μου πριν λίγο και είδα ότι έχει δεχτεί mail από γνωστούς πανεπιστημιακούς, και θεωρώ ότι θα ενισχυθεί περισσότερο το αίτημά μας».

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος της 63χρονης οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.

Το χρονικό του θανάτου της

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο κέντρο υγείας στο Ίλιον για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο).

Λίγο πριν γίνει ο εμβολιασμός, οι υπεύθυνοι την ρώτησαν αν έχει κάποιο ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων, με την ίδια να απαντά αρνητικά και προχωρά κανονικά στο εμβολιασμό της.

Αφού έλαβε τη δόση, παρέμεινε στο κέντρο Υγείας για 20 λεπτά, ως είθισται και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς η κατάστασή της να φανερώνει κάποια αδιαθεσία.

Βγαίνοντας όμως από το κέντρο υγείας φέρεται να έχασε τις αισθήσεις της 10 λεπτά αργότερα σε διπλανό πάρκο.

Περαστικοί ειδοποίησαν για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα δεν επανήλθε.

Recommended For You

About the Author: efoni