Τουρκία: Ο Ερντογάν εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής

Η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την απόφαση που είχε ληφθεί το 2004 για την κατάργηση της θανατικής ποινής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, έπειτα από σχετική αναφορά του ιδίου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Έπειτα, ωστόσο, από την πυρκαγιά που ξέσπασε προ ημερών στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.

Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς, ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι «τόσο απειλητική ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά, και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή».

«Εχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο», θα δήλωνε από την πλευρά του λίγες ώρες αργότερα, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δήλωση του Ερντογάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με τον οποίο η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη εάν ο εμπρησμός ενταχθεί στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Recommended For You

About the Author: efoni