Τέλος η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα

Ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας αναμένεται να γίνουν σήμερα στην τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις έξι το απόγευμα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Την ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της επιτροπής έκανε και το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε: «Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται».

Το απόγευμα θα εξειδικευτούν και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορεί κανείς να μην φοράει τη μάσκα καθώς και το τι συνιστά «συνωστισμός».

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα αφορούν και τους μη εμβολιασμένους, καθώς δεν είναι εφικτό να γίνει η σχετική διασταύρωση.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση αναμένεται να συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Recommended For You

About the Author: efoni