Καιρός: «Καμίνι» η χώρα – Πού θα χτυπήσουν τα 42αρια

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τετάρτη 23/06 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με αποτέλεσμα να αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του καιρού, κατά την Τετάρτη 23/06 αναμένονται:

Σποραδικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.
Εξασθενημένοι άνεμοι με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο συνδυασμός των εξασθενημένων ανέμων με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξάνει κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.
Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Για το τι μέλλει γενέσθαι μίλησε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο «σήμερα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ από το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές θα “δείξει” ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι, η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Κωπαΐδα, η Λαμία, το Αγρίνιο, η Αργολίδα, η Σπάρτη, η Κεντρική Μεσσηνία και ο Πύργος Ηλείας. Στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά το θερμόμετρο θα δείχνει 3-5 βαθμούς χαμηλότερα ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν έως 5 μποφόρ βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4 – 5 βαθμούς Κελσίου από τη Κυριακή και θα ξεκινήσει από τα Βόρεια»

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα κυριότερα εκ των οποίων παρουσιάζονται συνοπτικά στο παρακάτω γράφημα.

Recommended For You

About the Author: efoni