Συνάντηση ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη με το Προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ- Καμιά ανανέωση στους συμβασιούχους Covid -Όχι και στη μοριοδότηση

Το Προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ συναντήθηκε χθες (23/5) με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Στην συνάντηση παρέστη και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών του Νομού Καρδίτσας.

Έγινε εκτενής ενημέρωση στον Υπουργό σχετικά με τα θέματα των Σχολικών Καθαριστριών και ιδιαίτερα του Νομού Καρδίτσας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει την δυνατότητα για όσους Αορίστου χρόνου εργαζόμενους αποχωρούν. Να προσλαμβάνονται Μόνιμοι ή οι ώρες εργασίας αυτών που αποχωρούν να προστίθενται στις ώρες των Συμβασιούχων και δήλωσε ευθέως ότι, αν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες οι Δήμοι με τα δικά τους χρήματα μπορούν και να αυξήσουν τις ώρες αλλά και να προσλάβουν και άλλο προσωπικό. Όσο αφορά την προκήρυξη θα γίνει στον ίδιο χρόνο που γίνεται κάθε φορά.

«Καλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο Καρδίτσας να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με αύξηση ωρών εργασίας.

Επίσης δηλώσαμε στον Υπουργό την πολυπλοκότητα του Σχεδίου Νόμου για την Αξιολόγηση και την αδυναμία να λειτουργήσει στους Δήμους και ιδιαίτερα στο Εργατοτεχνικό προσωπικό, το οποίο έχουμε ζητήσει να εξαιρεθεί.

Του ζητήσαμε την επαναφορά του άρθρου 12, της ΣΣΕ του 2005 δηλαδή την επαναφορά του Ιματισμού στο Εργατοτεχνικό προσωπικό.
Στο θέμα των Συμβασιούχων COVID-19 μας δήλωσε ότι στο τέλος του μήνα λήγουν οι Συμβάσεις τους και δεν προτίθεται να τις ανανεώσει και δήλωσε ότι, όσοι Δήμοι έχουν ανάγκη μόνιμου προσωπικού να το ζητήσουν από την Κυβέρνηση, όσο αφορά την δυνατότητα της μοριοδότησης μετά από τις αποφάσεις του ΣΤΕ που τις έκρινε Αντισυνταγματικές δεν είναι στις προθέσεις του να τις κάνει» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Recommended For You

About the Author: efoni