Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η Σοφία Ζαχαράκη

Στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία βρέθηκε από το Σάββατο η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχιας Πρόδρομο Πύρρο συντονίζοντας μία κοινή προσπάθεια για την στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή και καταστροφική κακοκαιρία στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η υπουργός βρέθηκε κοντά στους πολίτες που φιλοξενούνται στον χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, χώρος που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στον δήμο Βόλου για τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών του Δήμου.

Πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με παιδιά με αναπηρία και υπερήλικες, οικογένειες ανέργων φιλοξενούνται στον Βόλο ενώ Οικογένειες με μέλη ΑμεΑ ήδη μεταφέρθηκαν σε δομές του Κέντρου πρόνοιας στον Αμπελώνα.

 

Η υπουργός βρέθηκε και σε σχολεία και γυμναστήρια που φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς στη Λάρισα συνομιλώντας με πολίτες που βρίσκονται εκεί και καταγράφοντας πρώτα ζητήματα για κάλυψη βασικών αναγκών σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και των περιφερειών και δήμων.

Συγχρόνως και σε συνεργασία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής με το υπουργείο υγείας, ομάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών των κέντρου πρόνοιας Θεσσαλίας αλλά και με τη συνεργασία του κέντρου πρόνοιας Αττικής και του ΕΚΚΑ τίθενται στην διάθεση των πολιτών για την πολύπλευση στήριξή τους σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας.

Στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Στεγαστικού Επιδόματος χωρίς την υποβολή αίτησης.

Το στιγμιότυπο, ωστόσο, που ξεχώρισε από την παρουσία της κ. Ζαχαράκη στη Θεσσαλία, ήταν αυτό με μία μικρή μαθήτρια που συγκίνησε τους πάντες. Η μικρή μαθήτρια πλησίασε την υπουργό και της ανέφερε πως ήταν πολύ στεναχωρημένη, επειδή δεν θα μπορούσε να πάει στο σχολείο.

Μάλιστα, είπε πως ανυπομονούσε για το πότε θα ξεκινούσε το σχολείο για να επιστρέψει στα μαθήματά της, κάτι που προφανώς λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και των φονικών πλημμυρών δεν κατέστη δυνατό στις πληγείσες περιοχές, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα.

Recommended For You

About the Author: efoni