Προνόμια εμβολιασμένων: Ανακοινώσεις σήμερα για εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμό

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 θα ανακοινωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τις περαιτέρω διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Η εξειδίκευση των προνομίων στους εμβολιασμένους σε εστίαση, ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, θα γίνει από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις, έδωσε ένα στίγμα των επόμενων βημάτων της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των εμβολιασμένων λέγοντας ότι σύντομα θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έριξε χθες στο τραπέζι το πρώτο κίνητρο, ανακοινώνοντας προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδιαείσοδο σε σινεμά, θέατρα, μουσεία κλπ για τους νέους 18 με 25 ετών που θα εμβολιαστούν ακόμα και με την πρώτη δόση.

Τι θα προβλέπουν τα προνόμια

 

Αναφορικά με τα κίνητρα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

– Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα

– Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ

-Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και μέτρα.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα διαθέτουν τα καταστήματά τους μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει οπότε και θα λειτουργούν με πληρότητα 100% (ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους) και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όσοι αποφασίσουν να δέχονται και μη εμβολιασμένους θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ισχύουν σήμερα με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων, υποχρέωση για τεστ, μάσκες κ.λ.π.

Για τον τρόπο που θα πραγματοποιείται ο έλεγχος, ήδη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει έτοιμη ειδική εφαρμογή μέσω QR Code που υπάρχει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα κινητά ή στα laptop της επιχείρησης. Ο πελάτης θα δείχνει το ψηφιακό πιστοποιητικό και θα ανάβει πράσινη ένδειξη που θα πιστοποιεί πως είναι εμβολιασμένος.

Τι θα ισχύει για τον αθλητισμό

Το υπουργείο Πολιτισμού και το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα εκδώσουν ΚΥΑ με διευκρινήσεις σχετικά με το άνοιγμα των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στους εμβολιασμένους.

Όσον αφορά στα γήπεδα σε αυτά θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω ειδικής εφαρμογής θα πραγματοποιείται το σκανάρισμα του QR Code που υπάρχει στο πιστοποιητικό του εμβολιασμού των πολιτών προκειμένου εκείνοι να εισέλθουν σε αθλητικούς χώρους

 

Recommended For You

About the Author: efoni