ΠΟΥ για μετάλλαξη Δέλτα: Μη βγάζετε μάσκες, δεν αρκεί μόνο το εμβόλιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις και να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προστασίας που ίσχυαν έως τώρα απένανι στην πανδημία Covid-19, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνο επειδή έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου. Πρέπει ακόμη να προστατευθούν», δήλωσε η Δρ. Μαριάνγκελα Σίμα, βοηθός γενικού διευθυντή του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τα κεντρικά γραφεία της Γενεύης.

«Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση της κοινότητας», πρόσθεσε ο Simao. «Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες με συνέπεια, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, την υγιεινή των χεριών, να διατηρούν τις αποστάσεις, να αποφεύγουν το πλήθος. Αυτό εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό, ακόμα κι αν έχετε εμβολιαστεί όταν συνεχίζεται η μετάδοση κοινότητας».

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι ζητούν από τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να συνεχίσουν να «μένουν ασφαλείς», να κρατούν τα μέτρα ασφαλείας επειδή ένα μεγάλο μέρος του κόσμου παραμένει μη εμβολιασμένο και οι εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές, όπως το Δέλτα, εξαπλώνονται σε πολλές χώρες, προκαλώντας νέο κύμα μολύνσεων.

«Ναι, μπορείτε να περιορίσετε ορισμένα μέτρα και χώρες έχουν διαφορετικές συστάσεις ως προς αυτό. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ανάγκη για προσοχή», δήλωσε ο Δρ. Dr. Μπρους ΑϊλγουοντBruce, ανώτερος σύμβουλος του γενικού διευθυντή της ΠΟΥ, κατά την ενημέρωση. «Όπως βλέπουμε, εμφανίζονται νέες παραλλαγές».

Recommended For You

About the Author: efoni