Μάδης στην «Φωνή»: Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, θα ζητήσω ανανέωση της εντολής τους

Ο δήμαρχος Παιανίας- Γλυκών Νερών, Ισίδωρος Μάδης μιλάει στην «Φωνή» για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα και την τοπική κοινωνία, το μέχρι στιγμής έργο στο Δήμο και τα επόμενα σχέδια αλλά και την αντιπολίτευση που ασκείται στην Διοίκηση.
 
Συνέντευξη στην Άρτεμις Γκούρλια

Κε Δήμαρχε, πριν λίγο χρονικό διάστημα, ολόκληρη η Ελλάδα αλλά και ιδιαίτερα η τοπική κοινωνία των Γλυκών Νερών, συγκλονίστηκε από τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας. Μιλήσατε και εσείς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής για ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή. Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή;

Κυρία Γκούρλια, αφού εκφράσω και εγώ τον αποτροπιασμό μου για αυτή τη στυγερή δολοφονία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης είναι κάτι που έχω αναδείξει από την πρώτη στιγμή
ενημερώνοντας επίσημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να διευκολυνθεί το έργο των αστυνομικών.

Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε νέα οχήματα στο ΑΤ Παιανίας και το Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας, προσφορά των κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και του κ. Δημήτριου Παπαδημητρίου. Με δεδομένο όμως ότι το βασικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση, κατέστησα προσωπικά σαφές στην πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι οι ιδιαιτερότητες της περιοχής δεν επιτρέπουν να διατίθενται από το ΑΤ και το Τμήμα Ασφαλείας στελέχη σε άλλα καθήκοντα, όπως της φύλαξης προσώπων.

Πριν από λίγες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στο Δήμο όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει ενώ πάρθηκαν και συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες είναι στη φάση της υλοποίησης. Στόχος είναι η καλύτερη αστυνόμευση του συνόλου του Δήμου Παιανίας με τρόπο αποτελεσματικό, που να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στο επίπεδο τώρα του Δήμου, ποια είναι η αποτίμηση του έργου σας σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας; Πόσο επηρέασε η πανδημία τα σχέδια σας;

Τα δύο αυτά χρόνια καταφέραμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά τόσο στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, όσο και στο σχεδιασμό και τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να αναβαθμίσουμε τις βασικές υποδομές προς όφελος των πολιτών. Το μόνο που μπορώ να πω ότι καλύψαμε πολύ χαμένο έδαφος και πλέον τα επόμενα χρόνια ξεκινάνε αρκετά και σημαντικά έργα.

Αυτονόητο είναι πως η πανδημία ανέτρεψε τον συνολικό σχεδιασμό μας ενώ δέσμευσε και κονδύλια που προορίζονταν για άλλες δράσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως λειτουργήσαμε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, και δώσαμε έμφαση στην αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.

 

 

Μέχρι να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, στοίχημα για μένα αποτελεί η ολοκλήρωση μικρών έργων καθημερινότητας που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής.

-Μέχρι το 2023, τι θα θέλατε να έχετε ολοκληρώσει σαν Δημοτική Αρχή;

Μέχρι το 2023 θέλω να διασφαλίσουμε την ωρίμανση και την ολοκλήρωση όσων έργων έχουν ξεκινήσει και να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό
πρόσημο.

Στην κορυφή της λίστας της Δημοτικής μας αρχής είναι η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά που θα επιτρέψει στους κατοίκους να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους και θα επιλύσει ένα πρόβλημα δεκαετιών. Ένα τέτοιου μεγέθους έργο είναι γεγονός ότι προκαλεί αναστάτωση για αυτό και ως δημοτική αρχή προσπαθούμε καθημερινά να περιορίσουμε τις συνέπειες και να ολοκληρωθούν οι εργασίες όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών καταθέσαμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ρεαλιστικές προτάσεις και στις 13 προσκλήσεις για μια σειρά από έργα που θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα του δήμου μας τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο προσφέροντας στους κατοίκους καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μέχρι όμως να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, στοίχημα για μένα αποτελεί η ολοκλήρωση μικρών έργων καθημερινότητας που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής. Από την συντήρηση των αγροτικών δρόμων που θα επιτρέψει στους αγρότες μας να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους μέχρι την αστική οδοποιία και την καθαριότητα. Εξίσου σημαντικό είναι και το έργο για την συντήρηση των σχολείων το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.

Πρόσφατα, ψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση. Πώς κρίνετε τις αλλαγές που επιφέρει, αλλά και πώς αντιμετωπίσατε την Απλή Αναλογική;

H απλή αναλογική ήταν ένα πείραμα που έβαλε σε περιπέτειες την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, παρότι θεωρητικά αποσκοπούσε σε συνθέσεις και συνεργασίες. Με δεδομένο όμως ότι οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται μέσω νόμων, αλλά μέσα από πολιτικές διαδικασίες το τελικό αποτέλεσμα ήταν ακυβερνησία και καθυστερήσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Με τον νέο εκλογικό νόμο επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, όπου ισχυροποιείται η ψήφος των δημοτών και λύνονται τα χέρια των διοικήσεων που θα προκύψουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να εφαρμόσουν απρόσκοπτα το πρόγραμμά τους και να κριθούν για αυτό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της δικής σας διοίκησης και του προκατόχου της θέσης σας, κ. Σπύρο Στάμου. Πώς αντιμετωπίζετε τις επιθέσεις;

Επιλέγω να μην προσωποποιώ τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και εκτιμώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πολιτεύεται με όποιον τρόπο επιθυμεί.Απλώς σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας και με πολλά διαχρονικά προβλήματα που γνωρίζουμε όσοι έχουμε ασκήσει Διοίκηση θα ανέμενα μία πιο σοβαρή και ψύχραιμη συμπεριφορά από έναν άνθρωπο που διατέλεσε Δήμαρχος για πέντε χρόνια. Το «όχι σε όλα» και η επιλογή να μην
υπερασπίζεται ο ίδιος τις απόψεις του, αλλά να το αναθέτει σε δύο δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι κατά την προηγούμενη περίοδο δεν ήταν καν εκλεγμένοι το αξιολογώ κυρίως ως μία άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος των προηγούμενων εκλογών.

Προσωπικά θα ήθελα ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις μία δημιουργική συνεργασία με όλους, κάτι που νομίζω ότι είναι και αυτό που θέλουν και οι δημότες. Από εκεί και πέρα όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τις συμπεριφορές μας.

Άλλωστε είναι μικρός ο τόπος και όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας.

Τέλος, αν και το 2023 φαντάζει ακόμα μακρινό, θα διεκδικήσετε για ακόμη μία φορά το δημαρχιακό θώκο της πόλης σας;

Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και θα ζητήσω ανανέωση της εντολής τους για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, να επιλύσουμε οριστικά, διαχρονικά προβλήματα και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας στον τόπο μας.

Όπως άλλωστε έχω αποδείξει με τη στάση μου και κατά το παρελθόν, πιστεύω στο ρόλο και την αξία της τοπικής αυτοδιοίκησης την οποία με συνέπεια υπηρετώ είτε ως Δήμαρχος, είτε ως Δημοτικός σύμβουλος.

Και αυτό θα πράξω με σοβαρότητα, επιμονή και πολύ δουλειά, διεκδικώντας μία νέα θητεία που θα είναι η θητεία των μεγάλων έργων και της οριστικής εισόδου του Δήμου μας σε μία νέα εποχή.

Πηγή: Eφημερίδα « Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni