Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 45 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Θερμή ήταν για άλλη μία φορά η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ),στο Κλειστό του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Στην αιμοδοσία όπου έδωσαν αίμα και διακεκριμένοι αθλητές, συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 φιάλες αίματος οι οποίες προορίζονται για την

ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» το οποίο και παρείχε τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Στην αιμοδοσία παραβρέθηκαν ο Γ. Δημαράς Γραμματέας της Oμοσπονδίας Iππασίας, η Λ. Nτιντή Διευθύντρια Oμοσπονδίας Iππασίας, ο Α. Διαμαντάρας Eφορος Oμοσπονδίας Iππασίας, ο Πρόεδρος του ΠΣAT Γ. Θεοδωρακόπουλος, η X. Aμερικάνου μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου A. Aλεξόπουλος.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής:

«Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία μας, μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε αυτή την προσφορά αγάπης, στηρίζοντας το υγειονομικό σύστημα της χώρας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική μάχη. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια».

Recommended For You

About the Author: efoni