Παράταση στη φιλοξενία των πληγέντων από το Μάτι σε θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα για το ζήτημα της φιλοξενίας πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι σε παραθεριστικά θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι πληγέντες που φιλοξενούνται στις παραθεριστικές κατοικίες του Αγίου Ανδρέα διαμαρτυρήθηκαν χθες για την απόφαση της διοίκησης για παύση της φιλοξενίας στα τέλη Απριλίου.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια 84 πυρόπληκτοι φιλοξενούνται σε 42 παραθεριστικές κατοικίες του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα. Το ίδιο συμβαίνει και με περίπου 60 οικογένειες που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018 και οι οποίες φιλοξενούνται σε ισάριθμες παραθεριστικές κατοικίες της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον περασμένο Οκτώβριο είχε γίνει γνωστό στον Δήμο Μαραθώνα και τους πυρόπληκτους ότι η παραχώρηση των οικημάτων ισχύει μέχρι τα τέλη Απριλίου και συνεπώς θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα για τη μετεγκατάσταση τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι να δοθεί νέα παράταση φιλοξενίας σε οικογένειες πυρόπληκτων, εφ’ όσον στοιχειοθετείται δικαίωμα φιλοξενίας σε στρατιωτικές παραθεριστικές εγκαταστάσεις για κοινωνικούς λόγους.

Recommended For You

About the Author: efoni