Μενίδι: Άγρια καταδίωξη τα ξημερώματα – Πυροβολισμοί και συλλήψεις

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για κλοπή καταλύτη από Ι.Χ. αυτοκίνητο στον Ταύρο. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι δράστες είχαν φύγει. Έχοντας όμως τις περιγραφές των κατοίκων για το όχημα τους, ξεκίνησαν αναζητήσεις και εντόπισαν τους δράστες στα Πατήσια, κάνοντας τους σήμα να σταματήσουν κάτι που δεν έγινε.

Ξεκίνησε καταδίωξη, με την ΟΠΚΕ να συνδράμει κι αυτή όταν το όχημα με τους τρεις Ρομά έφτασε στο Μενίδι. Λίγα μέτρα μακριά από τον καταυλισμό, οι δράστες παράτησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό, όχι όμως και τους άλλους δύο συνεργούς του. Σύμφωνα με τις περιγραφές των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., από τον καταυλισμό έπεσαν πυροβολισμοί προς το μέρος τους -πιθανότατα για να διαφύγει και ο τρίτος της συμμορίας-, ενώ απάντησαν κι αυτοί με πυρά στον αέρα.

Από της ΓΑΔΑ πάντως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η ανταλλαγή πυροβολισμών. Μέχρι αργά βρίσκονταν στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη που διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που διέφυγαν, ενώ από το όχημα θα ληφθεί γενετικό υλικό κι αποτυπώματα.

Recommended For You

About the Author: efoni