Οι παραλίες «καβάτζες» της Ανατολικής Αττικής: Μπάνιο μακριά από την πολυκοσμία (φωτό)

«Μυστικές» παραλίες που θα σε κάνουν να νιώσεις μόνος στη Γη.

Είναι γνωστό πως στην Αθήνα υπάρχουν μερικές πανέμορφες παραλίες, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές είναι αρκετά δημοφιλείς, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλος συνωστισμός.

Ωστόσο, εάν ψάξει κανείς καλά, θα μπορέσει να βρει μερικές ανοργάνωτες, παραδεισένιες παραλίες, που συχνά δεν πατάει… ψυχή.

Παρακάτω, θα δεις επτά από αυτές:

7. Άγιος Πέτρος στο Σούνιο

Διασχίζοντας την λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, δεξιά από τον ναό του Ποσειδώνα, θα βρεις μπροστά σου ένας μικρός οικισμός, στο τέλος του οποίου υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει «Άγιος Πέτρος».

Ακολουθώντας την θα βγεις σε ένα χωματόδρομο που οδηγεί σε κάποια (λίγα) σκαλιά. Εάν τα κατέβεις, σε περιμένει μια μοναδική παραλία, ιδανική να απολαύσεις με ηρεμία το ηλιοβασίλεμα.

Πρόκειται για μια μικροσκοπική, ειδυλλιακή παραλία που είναι άγνωστη στους περισσότερους και έτσι είναι συνήθως άδεια.

6. Μικρό Σέσι
Αυτή η λιλιπούτεια παραλία με την πυκνή βλάστηση που σχεδόν αγγίζει το κύμα είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις, με τη φυσική σκιά να καθιστά το κουβάλημα της ομπρέλας… περιττό.

Βρίσκεται δίπλα στο Μεγάλο Σέσι, μερικά χιλιόμετρα πριν από την παραλία Βαρνάβα.

5. Ακτή Ασημάκη
Με διάφανα νερά και άφθονη σκιά, αυτή η ελεύθερη παραλία βρίσκεται λίγο πριν από την κατασκήνωση ΟΣΥΟ και σε αντίθεση με τις προηγούμενες, είναι αρκετά κοντά σε ταβερνάκια και ουζερί, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

4. Τσίου
Στην περίπτωση της παραλίας Τσίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσεις νερά, καφέδες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι για να περάσεις τουλάχιστον 4 με 5 ώρες εκεί.

Βρίσκεται στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, αλλά το εξωτικό τοπίο και θα σε ανταμείψει.

3. Μικρό Πήλιο
Πεύκα μέχρι την ακρογιαλιά, φαράγγι, βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά. Ένα… μικρό Πήλιο, ανάμεσα στην Παραλία Βαρνάβα και σε αυτή των Αγίων Αποστόλων Αττικής σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με τα πόδια, είτε με σκάφος.

2. Άγιος Νικόλαος
Η πρώτη μυστική παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο προσεγγίζεται από το μονοπατάκι που ξεκινά από το εκκλησάκι. Στο σταυροδρόμι που θα δεις μπροστά σου, θα στρίψεις δεξιά και έφτασες.

Από τα κρυστάλλινα νερά, μέχρι και την ανεπανάληπτη θέα της, η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει όλα αυτά που θες.

1. Λαιμός Βουλιαγμένης
Πανέμορφες (ωστόσο βραχώδεις ως επί το πλείστον) παραλίες με άγρια ομορφιά και τιρκουάζ νερά σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις. Εάν θέλεις να αποφύγεις τον πολύ κόσμο, επίλεξε αυτή που βρίσκεται στο τέλος της οδού Ανέμων, ή εκείνη δίπλα στον μόλο της οδού Ακτής.

Πηγή: ieidiseis.gr

Recommended For You

About the Author: efoni