Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκαν τα drive through rapid test στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) που πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Δημαρχείο της πόλης. 

Σε ένα μόνο σημείο (το δεύτερο ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών_ εξετάστηκαν συνολικά 551 συμπολίτες μας και εντοπίστηκαν μόλις 6 θετικά αποτελέσματα από τα οποία ήταν 4 γυναίκες και 2 άντρες. Το ποσοστό αυτό θεωρείται χαμηλό σε σχέση με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. 

Θυμίζουμε πως στην αντίστοιχη διαδικασία που είχε διεξαχθεί στο Δήμο μας στις 25 Ιανουαρίου είχαν εξεταστεί σε δύο σημεία 476 άτομα και είχαν εντοπιστεί 5 θετικά αποτελέσματα, γεγονός που καταδεικνύει πως το ιικό φορτίο στην πόλη μας κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα καθώς το ποσοστό θετικών δειγμάτων ήταν 1,05% στις 25 Ιανουαρίου και 1,09% στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των εξετάσεων αλλά παράλληλα ζήτησε απ’ όλους να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση των μέτρων.

Recommended For You

About the Author: efoni