Ανοίγει ξανά στη 1 η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας και κλείνει για 24 ώρες από τις 7 το απόγευμα

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Δευτέρας για την κακοκαιρία «Μήδεια» – Τι αποφασίστηκε για την Εθνική Οδό – Οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, που παραμένει κλειστή από τις 7 το πρωί, θα ανοίξει στη 1 το μεσημέρι, για να ξανακλείσει, ωστόσο ξανά στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας για ένα 24ωρο.

Χρυσοχοΐδης: Μην κάνετε περιττές κινήσεις

Έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν περιττές κινήσεις, εν μέσω της κακοκαιρίας Μήδεια, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.

«Μην κάνετε περιττές κινήσεις» είπε αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο ζήτημα, τους εμβολιασμούς και γίνεται τεράστια προσπάθεια να διευκολυνθούν όλοι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως θα ανοίξει από τη μία το μεσημέρι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, για να διευκολυνθούν τα φορτηγά τροφοδοσίας, αλλά εάν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις των μετεωρολόγων, θα ξανακλείσει από τις 7 σήμερα έως τις 7 αύριο το βράδυ.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως όλα πηγαίνουν καλά.

«Άνοιξαν τα εμβολιαστικά κέντρα, όλα πηγαίνουν καλά, είναι υψηλότατος ο δείκτης επισκεψιμότητας» είπε μεταξύ άλλων.

Η έκτακτη συντονιστική σύσκεψη συγκλήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Recommended For You

About the Author: efoni