Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό- Δείτε πού θα φτάσει η θερμοκρασία το Πάσχα

Τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, η μέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, ενώ η Μακεδονία, τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, η Ήπειρος, τα Επτάνησα, η δυτική – βορειοδυτική Στερεά, η Αιτωλοακαρνανία και η δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησος θα έχουν αραιές συννεφιές. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Μετά το μεσημέρι, οι συννεφιές θα μεταφερθούν ανατολικότερα. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία υπάρχει το ενδεχόμενο στις ορεινές – ημιορεινές περιοχές να σημειωθούν λασποβροχές.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ προς το μεσημέρι θα υπάρξουν αραιές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά θα υπάρξουν γρήγορα κάποιες αραιές συννεφιές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τι βραδινές ώρες υπάρχει η πιθανότητα λασποβροχής στα κεντρικά, δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, κυρίως στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι μουντός ενώ θα σημειωθούν κάποια τοπικά φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξει κάποια θολούρα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Το Μεγάλο Σάββατο, θα υπάρξουν σύννεφα πολύ τοπικά και κατά διαστήματα αυξημένα στα δυτικά. Υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά.

Το Πάσχα, θα έχουμε ήλιο από το πρωί με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Δευτέρα, θα υπάρξουν κάποιες συννεφιές στις περισσότερες περιοχές.

Recommended For You

About the Author: efoni