Καιρός: Από τον καύσωνα και την αφρικανική σκόνη στους 22 βαθμούς κελσίου

Τις επόμενες τρεις – τέσσερις μέρες δεν θα υπάρξει ουσιαστική μεταβολή του καιρού ο οποίος θα σημαδευθεί από τις πιθανότητες τοπικών μπορών πολύ περιορισμένα. Εκείνο που ξεχωρίζει είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένες περιοχές. Αναμένεται να είναι το τελευταίο ξέσπασμα του καλοκαιριού πριν την οριστική είσοδο στο φθινόπωρο.

Καλοκαιρία αναμένεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές και πρόσκαιρες νεφώσεις στις παράκτιες περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Μαγνησίας, των Σποράδων και την Ανατολική Πελοπόννησο. Πιθανότητα σποραδικών πρόσκαιρων βροχών υπάρχει για τα ορεινά της Πελοποννήσου το μεσημέρι και απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 29, στην Στερεά από 18 έως 30, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο από 16, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 30, στις Κυκλάδες από 20 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 29 και στην Κρήτη από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα στα βόρεια και νοτιοδυτικά τμήματά του θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Από Πέμπτη αναμένεται μεταφορά αφρικανικής σκόνης λόγω της αλλαγής των ανέμων σε νοτιοδυτικούς γεγονός που θα οδηγήσει και σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Αναμένεται αύξηση και της υγρασίας και της δυσφορίας. Αποκορύφωμα το Σάββατο όπου σε συγκεκριμένες περιοχές ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.

Οι περιοχές που θα «ψηθούν» είναι στον Εβρο, αλλά και από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 38 βαθμούς.

Από την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς σταδιακά μέχρι και την Τρίτη.

 

Recommended For You

About the Author: efoni