Καθηγητής ΑΠΘ: Διεστραμμένο να θέλουμε να εμβολιάσουμε και παιδιά κατά του κορονοϊού

Μία διαφορετική γνώμη εξέφρασε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι πιστεύει πως είναι «πραγματικά διεστραμμένη προσέγγιση να θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά» καθώς «δεν κινδυνεύουν» και «τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν συμβάλουν στο τείχος ανοσίας, καθώς κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον ιό».

«Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος και πιστεύω ότι αν το κάνουν θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό πολιτών που νόσησαν, ο καθηγητής δήλωσε πως δεν θα πρέπει να κάνουν κάποια δόση του εμβολίου.

Ο κ. Κουβέλας υπογράμμισε επίσης ότι οι ειδικοί δεν έχουν ακόμα ιδέα για την αντικατάσταση της δεύτερης δόσης για όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca.

«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό, οι οδηγίες που έχουμε από τις εγκρίσεις των εμβολίων δεν είναι να τα μπερδεύουμε, γιατί δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως ενδεχομένως να έχουν πρόβλημα τα εμβόλια του ιικού φορέα, όπως είναι αυτά της AstraZeneca και της Johnson&Johnson, τονίζοντας ότι έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στις νεαρές γυναίκες, οι οποίες εμφανίζουν 7-10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από τον γενικό πληθυσμό.

 

Recommended For You

About the Author: efoni