Δήμος Ωρωπού: Φιλοξένησε τη μεγάλη άσκηση ετοιμοτητας δασοπυρόσβεσης “Διά Πυρός 2021”

Ο Δήμος Ωρωπού φιλοξένησε σήμερα στη Δροσοπηγή Αφιδνών τη μεγάλη άσκηση ετοιμοτητας δασοπυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ονομασία “Διά Πυρός 2021”, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίού,του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη,του Αρχηγού του Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη και υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ,του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας παρακολούθησαν τις εντυπωσιακές ασκήσεις ετοιμότητας με σύγχρονα εναέρια και επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα.
Η άσκηση μεταξύ άλλων περιελάμβανε σενάρια εκκένωσης οικισμού, ενώ με ισχυρό αέρα εγιναν δύσκολες πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος αλλά και αεροδιακομιδές καθώς και λήψη νερού από ελικόπτερο από μεγάλες ανοικτές δεξαμενές.
“Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Δήμο μας μία τόσο μεγάλη άσκηση. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι από την εκτέλεση των σεναρίων της άσκησης και ευχόμαστε νσ μείνουν για πάντα σενάρια ασκήσεων. Ως Δήμος και ως πολίτες είμαστε ενημερωμένοι και πάντα σε επαγρύπνιση και τηρούμε όλοι αυστηρά τα πρωτόκολλα πυροπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος”.

Δείτε φωτογραφίες

Recommended For You

About the Author: efoni