Δήμος Ωρωπού: Δωρεάν δειγματοληπτικά τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για τον covid-19 για τους κατοίκους

Ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προγραμμάτισε τη διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για τον covid-19 για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.
Είναι στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» που υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Στο Δήμο Ωρωπού θα προγραμματιστούν 3 διαφορετικές δράσεις και οι πολίτες θα μπορούν να προέρχονται χωρίς ραντεβού για να κάνουν covid tests. Θα έχουν την υποστήριξη έμπειρου υγειονομικού προσωπικού, γιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών και μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την αντιμετώπιση του covid-19.
Οι τρεις δράσεις που προγραμματίστηκαν:
* Τρίτη 23 Μαρτίου 10:30-14:00 στις Παλιές Φυλακές στη Σκάλα Ωρωπού.
* Πέμπτη 1 Απριλίου 10:30-14:00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλάμου 10:30-14:00.
* Πέμπτη 1 Απριλίου 10:30-14:00 στο  Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα.
Οι πολίτες για τη μετακίνηση τους προς το χώρο της διενέργειας των rapid tests μπορούν να αποστείλουν τον κωδικό 1 (μετάβαση σε γιατρό) και πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ τους και τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Η υγειονομική εκστρατεία κατά της πανδημίας συνεχίζεται. Οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού μπορούν να υποβληθούν σε τεστ αντί covid-19 τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους υπεύθυνους πολίτες συνεχίζουμε από κοινού τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας με στόχο να μείνουμε υγιείς και ασφαλείς».

Recommended For You

About the Author: efoni