Μακρόν: Aκύρωσε το ταξίδι του στην Αθήνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα έρθει, τελικά, στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν  ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεν θα έρθει στην Ελλάδα μετά την επιβολή νέου lockdown στο Παρίσι και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό το ενδεχόμενο παρουσίας του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση είχε μπει ο αστερίσκος ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές η μοναδική επίσημη ανακοίνωση παρουσίας επίσημου προσκεκλημένου στις εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας είναι αυτή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν θα φτάσει στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου οπότε και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Στην Αθήνα έχει γίνει γνωστό ότι θα βρεθεί, επίσης, ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας μαζί με τη σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μπουν σε καραντίνα περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Γάλλοι, μεταξύ αυτών οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού.

Η καραντίνα θα έχει διάρκεια ένα μήνα και θα προβλέπει ένα καθεστώς πιο ευέλικτο σε σύγκριση με προηγούμενες καραντίνες.

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφασίστηκαν τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτίρια θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές περιπολίες.

Οι δρόμοι θα «αποστειρώνονται» σε κάθε διέλευση ξένου ηγέτη, που θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή ασφαλείας.

Recommended For You

About the Author: efoni