Δήμος Σαρωνικού: Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και διαρκή επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ο Δήμος Σαρωνικού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας “Μήδεια”, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και τις υποδείξεις – οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, βρίσκεται, από αύριο Σάββατο 13/2 και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και διαρκή επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.
Συγκεκριμένα:
• Τα μηχανήματα και το προσωπικό του δήμου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επιχειρήσουν δράσεις αποχιονισμού – εφόσον κριθεί απαραίτητο – στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του δήμου.
• Ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την προμήθεια επαρκούς ποσότητας αντιπαγετικού άλατος.
• Όσον αφορά στη φιλοξενία – προστασία πολιτών από το δριμύ ψύχος, οι θερμαινόμενοι χώροι που διαθέτει ο δήμος ανά κοινότητα είναι οι ακόλουθοι (συνημμένος πίνακας):
Για τους συμπολίτες μας που θέλουν να φιλοξενηθούν στους θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι εφόσον παραστεί ανάγκη θα είναι ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώνουμε ότι μπορούν να επικοινωνούν στα παραπάνω τηλέφωνα, τα οποία είναι αναρτημένα και στις εισόδους των χώρων.
Επιπλέον για οποιοδήποτε έκτακτο θέμα προκύψει εξαιτίας της κακοκαιρίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πολιτική Προστασία στα τηλέφωνα: 6977451995 (Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Γαλάνης) και 6909439627 (Παναγιώτης Χαρίτος).
Επισημαίνουμε δε ότι είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τον επιμελή καθαρισμό των θερμαινόμενων χώρων και την προμήθειά τους με αντισηπτικά και μάσκες.

Recommended For You

About the Author: efoni