Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Παραιτείται ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος

Άρχισαν τα όργανα στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, όπου αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος τόνισε: ”Ο κ. Βασιλόπουλος δεν είναι συγκυβέρνηση. Μας παρέχει υποστήριξη για πράγματα που συναινεί.

Για να κερδίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας πετάει κροτίδες. Οι κροτίδες έχουν όμως μόνο μπαρούτι μέσα και όχι βλήματα. Όποτε θέλει μπορεί να αφήσει τη θέση του αντιδημάρχου. Οι δημότες γνωρίζουν ποιοί δουλεύουν για να γίνουν όλα τα έργα. Μέσα σε αυτούς δεν είναι ο κ. Βασιλόπουλος. Ακόμα και τα ζευγάρια μένουν μαζί όσο θέλουν και οι δύο.”

Ο κ. Βασιλόπουλος σήκωσε το γάντι και σε δελτίο τύπου που εξέδωσε γνωστοποίησε την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη, ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε με τον γνωστό απαξιωτικό του ύφος για τον τρόπο συνεργασίας των παρατάξεών μας, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου. Ο Δήμαρχος ξεχνά ότι η Δημοτική Αρχή δεν αποτελείται μόνο από την δική του παράταξη. Ας του θυμίσουμε λοιπόν ότι τα τελευταία δύο χρόνια σε Ραφήνα και Πικέρμι οποιοδήποτε έργο έχει προχωρήσει,  έχει προχωρήσει με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της παράταξής μας. Τα λάθη που δεν έγιναν, δεν έγιναν επίσης επειδή εμείς τα προλάβαμε και όσα λάθη έγιναν είναι επειδή δεν καταφέραμε να τα προλάβουμε. Κι ακόμη, όσες λάθος αποφάσεις ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είχαν την ψήφο της δικής μας παράταξης, αλλά απέσπασαν ψήφους από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Και όλα  αυτά διότι έχουμε και την γνώση και τον τρόπο να υλοποιούνται τα πράγματα με το σωστό τρόπο, συνεργατικότητα και στο πλαίσιο ενός γενικότερου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας. Αλλά κυρίως γιατί έχουμε το πολιτικό ήθος να αναλαμβάνουμε, ανοικτά και έντιμα, πολιτικές και διοικητικές ευθύνες, χωρίς μεμψιμοιρίες, διπλές ατζέντες και μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Άλλωστε η ικανότητα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ να παράγει σημαντικό έργο είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες που το 2019 διάβασαν τον πολυσέλιδο απολογισμό έργου της περιόδου 2014-2019.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω, ότι η παράταξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ συνειδητά ουδέποτε συνέπραξε με την παράταξή του κ. Μπουρνούς. Συνεργαστήκαμε για το καλό του Δήμου, θέτοντας ως προτεραιότητα την υλοποίηση στρατηγικών πυλώνων ανάπτυξης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που παραμένουμε σταθερά και αταλάντευτα ανοικτοί σε προγραμματικές συνεργασίες μ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Τέλος, η αδυναμία του Δημάρχου να παραδεχθεί και να αναγνωρίσει τη συμβολή της ομάδας μας, είναι αυτή που μοιραία το Σεπτέμβριο θα διαχωρίσει τους δρόμους μας. Υπάρχουν όρια ευπρέπειας που καθένας οφείλει να τηρεί σε μία συνεργασία. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα είναι όπως πάντα παρόντες να στηρίζουν τα θετικά και να σταματούν τις λάθος ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν και το 2023 και θα αποφασίσουν ποιος είχε θετικό και ποιος αρνητικό πρόσημο.

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού,

Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Recommended For You

About the Author: efoni