Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου νέα πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Με τις ψήφους των ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ η Αννίτα Δημητρίου εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.

Η Ολομέλεια του σώματος συνήλθε στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πρώτη της συνεδρία με τη νέα της σύνθεση, όπως προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου και για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Βουλής, μία γυναίκα εκλέγεται πρόεδρος του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την Προεδρία της Βουλής ήταν οι Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Μάριος Καρογιάν, Μαρίνος Σιζόπουλος, Χρίστος Χρίστου, Νικόλας Παπαδόπουλος, Άντρος Κυπριανού και Αννίτα Δημητρίου.

Ποια είναι η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου, 36 ετών, σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και αποφοίτησε το 2007. Ακολούθως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Kent του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (MA in International Relations and European Studies). Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της υπηρέτησε τον τομέα της εκπαίδευσης ως Λέκτορας ειδικά στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών αλλά και ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου UCLAN CYPRUS.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Κυπριακό Πρόβλημα, το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Τουρκική Πολιτική Κουλτούρα ως επίσης την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα ισότητας και φυσικά τα θέματα εκπαίδευσης. Έχει παρουσιάσει σειρά άρθρων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε τοπικά και διεθνή συνέδρια σε θέματα που αφορούν τους τομείς ενδιαφέροντος της. Η δράση της με τα κοινά ξεκίνησε από πολύ νωρίς και μέχρι σήμερα ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά και ειδικά ως εθελόντρια σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι η πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί ως Κοινοτική Σύμβουλος στην κοινότητα της, τους Τρούλλους και Οικονομική Διαχειρίστρια της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας. Από τον Ιούνιο του 2016 έχει εκλεγεί Βουλεύτρια της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ.

Πριν εκλεγεί βουλευτής, η κ. Δημητρίου εργαζόταν ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ενώ τα σαββατοκύριακα παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Recommended For You

About the Author: efoni