Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Eπεκτείνεται το πρόγραμμα Καφέ Κάδου για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων

Ολοκληρώνεται η διανομή των καφέ κάδων στο μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών της περιοχής Μηλαδέζας της Δ.Ε. Βάρης, με τους πολίτες να ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά και να δείχνουν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι στον τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου παρέδωσαν πόρτα – πόρτα έναν καφέ κάδο 40 lt ή ένα δίτροχο 120 lt, έναν μικρό κάδο κουζίνας (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και έναν σάκο εδαφοβελτιωτικό VITA-GREEN το οποίο παράγει ο Δήμος από τα οργανικά υπολείμματα που συλλέγονται στου καφέ κάδους.
Στόχος του Δήμου είναι, το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή υπολειμμάτων τροφών να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εντός του 2022.
Ποιο είναι το πρόγραμμα συλλογής;
Τρίτη και Παρασκευή
Η συλλογή πραγματοποιείται από τον Δήμο με ειδικό όχημα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί. Ο κάδος θα πρέπει να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο από το προηγούμενο βράδυ.
Μαθαίνουμε περισσότερα και συμμετέχουμε
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του Δήμου .
Όσοι πολίτες δεν έχουν παραλάβει εξοπλισμό ή ειδοποίηση στην εν λόγω περιοχή, ή έχουν απορίες για τη χρήση του καφέ κάδου, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον Δήμο από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00-15.00 ✆ 213-2020148 & 213-2020002, kathariotita@vvv.gov.gr – diaxorizo@vvv.gov.gr

Recommended For You

About the Author: efoni