Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Παρέλαβε τα πρώτα αντικείμενα κυκλικής οικονομίας από τη Henkel Hellas

Αντικείμενα ιδιαίτερης σημασίας που έχουν προέλθει από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος».

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρέλαβε τα πρώτα αντικείμενα κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος» του DIXAN, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Βeach Cleaning.

Ένα σετ παγκάκι και κάδος, κατασκευασμένα από πλαστικά που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας και τις παραλίες, κοσμούν την παραλία κοντά στο Δημαρχείο πόλης. Η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία έγινε με στόχο τη συνεχή υπενθύμιση της αξίας της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας. Το 2020, μία από τις δράσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και συγκεκριμένα στην Ανατολική Παραλία Βάρκιζας.

Η κα. Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του τομέα Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas, δήλωσε σχετικά: «Μέσα απ’ το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος» στοχεύουμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, επιστρέφοντας παράλληλα αξία στην κοινωνία. Ευχαριστούμε τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την αποδοχή των πρώτων αντικειμένων κυκλικής οικονομίας».

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε

«Η τοποθέτηση των αντικείμενων κυκλικής οικονομίας, το καλαίσθητο παγκάκι και ο κάδος απορριμμάτων, αποτελεί μία συμβολική πράξη με πολλά μηνύματα. Οι δράσεις καθαρισμού των ακτών που γίνονται κάθε χρόνο είναι το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κυκλικής οικονομίας ενώ η κατασκευή και η χρήση προϊόντων με πρώτη ύλη τα απορρίμματα που ανασύρθηκαν είναι η ολοκλήρωση του κύκλου και οδηγός για την επίτευξη της πραγματικής αειφορίας. Θέλω να συγχαρώ την Henkel Hellas για τις σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες και να δηλώσω πως οι πόρτες του Δήμου μας θα είναι πάντα ανοιχτές για αντίστοιχες ενέργειες».

Recommended For You

About the Author: efoni