Δήμος Αχαρνών: Συνάντηση ΑΝΥΠΕΣ Στέλιου Πέτσα με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την ατζέντα του γεμάτη θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τις Αχαρνές επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα,ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Ο κ. Βρεττός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Οικονόμου, είχε την ευκαιρία να εκθέσει μια σειρά ζητημάτων, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Πέτσα σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας.
Η συζήτηση περιλάμβανε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Δήμοι στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις επιπλέον ενέργειες που μπορούν να γίνουν από την πλευρά του υπουργείου, όπως:
 η παράταση του προϋπολογισμού,
 η επιπλέον χρηματοδότηση λόγω αναγκών που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και
 η επέκταση των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (οχτάμηνα) για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω covid.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Αχαρνών έθεσε επί τάπητος τη δυνατότητα σύναψης μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας και τη χρηματοδότηση του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και τη χρηματοδότησή του, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει εν γένει το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και την αξιοποίηση από πλευράς του Δήμου του συγκεκριμένου αναπτυξιακού προγράμματος με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων στην πόλη των Αχαρνών.

Recommended For You

About the Author: efoni