Δήμος Αχαρνών : Η ανακοίνωση για το σκληρό lockdown- Aπό πότε ισχύει- Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες για τις μετακινήσεις τους

Σε αυστηρό lockdown οι Αχαρνές.
Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Νίκος Χαρδαλιάς

.

Η απόφαση ελήφθη, αφού αξιολογήθηκαν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, μεταξύ των οποίων ο αριθμός κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τα οποία η Πολιτεία έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στη λήψη μέτρων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα. Αυτό που απαιτείται από όλους είναι ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας.
Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:
 Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
 Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.
Όσον αφορά στο λιανεμπόριο:
 Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 17:30.
 Τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away έως τις 17:30.
 Κανονικά θα λειτουργούν τα καταστήματα με delivery.
 Για τις λαϊκές αγορές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
 Κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια.
Για την αποσαφήνιση των μέτρων πρόκειται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.
Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός
καλεί όλους τους δημότες να τηρήσουν πιστά τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιοι φορείς και η επιτροπή λοιμωξιολόγων.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε για μία εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών να τεθεί σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα που προτείνονται από τους ειδικούς με σύνεση και σοβαρότητα. Κατά το διάστημα αυτό ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να σταθεί δίπλα στους δημότες σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν. Εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε αυτή η δύσκολη κατάσταση να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο Σπύρος Βρεττός.
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Βρεττός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές και την

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχει δώσει σειρά οδηγιών στις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να συνδράμουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Recommended For You

About the Author: efoni