Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που είχαν ρημάξει καταστήματα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των πέντε αλλοδαπών που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων στην Αττική.

Επιπρόσθετα, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων.

Σημειώνεται πως η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, την περασμένη Παρασκευή

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας Αφγανός και τρεις Αλβανοί, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» μέλος. Η λεία της σπείρας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 190.000 ευρώ.

Προηγήθηκε επισταμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μεθοδολογία δράσης:

  • έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά κατευθύνονταν σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής,
  • χρησιμοποιώντας λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και ανασήκωναν τα προστατευτικά ρολά, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος εμβόλισαν τον υαλοπίνακα με κλεμμένο όχημα,
  • εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. αντικείμενα,
  • λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, καθώς με κουκούλες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φορούσαν και γάντια,
  • χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους.
  • στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλοπές ως φυσικοί αυτουργοί ή απλοί συνεργοί, παρέδιδαν τα κλοπιμαία στο «αρχηγικό μέλος», που αφενός είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου και αφετέρου μέσω του «επιχειρηματικού προφίλ» που διέθετε, φρόντιζε για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε 10 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και τρεις κλοπές αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Recommended For You

About the Author: efoni