Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση μου έχει στήσει πλεκτάνη -Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πει αύριο γιατί ήμουν εθνικός κίνδυνος

«Είναι αδιανόητο να αγωνίζομαι για τα εθνικά συμφέροντα οκτώ χρόνια στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση να μου έχει στήσει μία τέτοια πλεκτάνη. Ενιωσα βαθύτατα πληγωμένος και προδομένος ως Έλληνας πολίτης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου κατάφεραν να παρακολουθούν και εσάς. Κατάφεραν να “φακελώσουν” ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού τους προσωπικού. Η παρακολούθησή μου παίρνει παράταση μέχρι την εκλογή μου στην ηγεσία. Ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και έληξε με την εκλογή μου. Είναι σαφές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός εκκινούμενος από το Μαξίμου, ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού τους. Το σχέδιό τους απέτυχε παταγωδώς», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δύο υπουργοί της κυβέρνησης παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και τα μέλη της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή. Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος και με καλεί να γίνω συνένοχος. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια δημόσια αρχή. Θέλετε να έρθω μόνος μου για να μου ψυθιρίσετε κάτι στο αυτί.Αυτή η κυβέρνηση και εσείς δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης, δεν έχει κανένα φρένο αυτός σας ο κατήφορος» είπε προς τον κ. Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εάν δεν ήμουν ευρωβουλευτής και αν αυτή η παράταξη δεν είχε ιδρύσει τις ανεξάρτητες αρχές σήμερα δεν θα γνωρίζαμε τίποτα γι’ αυτή την νοσηρή υπόθεση. Ήρθε η ώρα της αλήθειας χωρίς άλλες ψευδείς διαρροές. Χωρίς αυτές που διέψευσαν οι πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας», τόνισε σε άλλο σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να πάρει θέση σε όσα ακούστηκαν για αιτήματα από ξένες πρεσβείες για την παρακολούθησή του.

Ήταν εθνικός κίνδυνος η υπογραφή μου στο σχέδιο ResqEU ή μήπως ήταν εθνικός κίνδυνος ότι ζήτησα εμπάργκο όπλων για την Τουρκία διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Εάν τελικά ήμουν τόσο μεγάλος κίνδυνος ως ευρωβουλευτής τώρα που είμαι πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος είμαι μεγαλύτερος κίνδυνος; Οι Έλληνες δικαιούνται να γνωρίζουν υποστήριξε ακόμη.

«Ποτέ στην διαδρομή μου δεν ήμουν ευνοούμενος της εγχώριας ολιγαρχίας», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «δεν περπάτησα σε κόκκινα χαλιά». «Καλώ δημόσια τον κ. Μητσοτάκη να πει αύριο γιατί ήμουν δημόσιος κίνδυνος. Αύριο οφείλει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε να ελεγχθεί το ίχνος από την κεραία κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου που έστειλε το μολυσμένο μήνυμα με το λογισμικό Predator στο κινητό του, ενώ επανέλαβε ότι τα πολιτικά οφέλη δεν είναι ο στόχος του.

Πιο φιλελεύθερο κόμμα θα συνεργαζόταν με τα σταγονίδια της ακροδεξιάς για να επιτεθεί στη δημοκρατική παράταξη, διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μέχρι προχθές ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι έχει να πει τώρα ο Τσίπρας που ήμουν ο στόχος της δεξιάς; Τώρα αντιστρέφεται το αφήγημα. Πριν τις παρακολουθήσεις ήμασταν πρόθυμοι εταίροι του Μητσοτάκη και τώρα είμαστε πρόθυμοι εταίροι του Τσίπρα, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

Recommended For You

About the Author: efoni