Καιρός: Καταιγίδες και αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο, Παρασκευή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες, αύριο Παρασκευή.

 

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς,
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35,
  • στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς,
  • στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς,
  • στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30,
  • στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς.

Πώς κινείται η κακοκαιρία σήμερα

Για πέμπτη ημέρα, η «ψυχρή λίμνη» συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας μας, προκαλώντας βροχές, καταιγίδες και άστατα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (25/08) είναι:

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου.

Καιρός: Καταιγίδες και αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα-1

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

 

Recommended For You

About the Author: efoni