Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr.
Πιο αναλυτικά, το βαρομετρικό χαμηλό που δραστηριοποιείται ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσόγειο θάλασσα νοτιοδυτικά της Ελλάδας αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα μας.
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες κυρίως στα Επτάνησα, στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στμήματα της Στερεάς Ελλάδας και στη Δυτική Κρήτη, με τα φαινόμενα να ενισχύονται και να επεκτείνονται γρήγορα σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, στην Ηπειρο και στις Κυκλάδες.
Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ιδιαίτερα στις περιοχές τις οποίες θα επηρεάσει η κακοκαιρία, με τη μέγιστη τιμή της να μην αναμένεται να ξεπεράσει τοπικά τους 27°C στην ηπειρωτική χώρα και τους 30°C στα Δωδεκάνησα.
Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου και τα πεδία πιέσεων που προβλέπονται για τα διάστημα 12.00-15.00 (Σχήμα 1) και 15.00-18.00 (Σχήμα 2) της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2026 και 12.00-15.00 (Σχήμα 3) της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2026.


